Hercesa România construieşte peste 400 de apartamente în Bucureşti

F.D.
Companii #Construcţii / 30 mai

Hercesa România construieşte peste 400 de apartamente în Bucureşti

Hercesa România a început, în luna mai 2024, lucrările de construcţie la primul bloc al ultimei faze a proiectului Vivenda Residencias din zona Titan din Bucureşti. Anunţul vine la o lună de la demararea lucrărilor la al doilea bloc de locuinţe din proiectul Stellaris Residencias, pe care compania îl dezvoltă în vestul Capitalei, lângă stadionul Steaua, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Strategia noastră de a ne dezvolta proiectele rezidenţiale în etape ne permite să susţinem mai multe şantiere în paralel, în funcţie de caracteristicile pieţei din momentul respectiv. Fundamentele economice, caracterizate astăzi prin dobânzi stabile cu perspective de scădere şi inflaţie pe o pantă descendentă, precum şi cererea ridicată pentru locuinţe ne-au determinat să demarăm în această perioadă lucrările la câte un bloc nou în fiecare proiect rezidenţial pe care-l avem în prezent în portofoliul de dezvoltare", a declarat Romeo Ghica, manager de operaţiuni în cadrul Hercesa Romania. "Cererea crescută pentru apartamentele din blocul D1, pe care am început să-l construim în mai în Vivenda Residencias, ne-a determinat să lansăm vânzările şi pentru etapele a doua şi a treia a ultimei faze a proiectului, în care avem produse flexibile şi adaptabile în funcţie de cerinţele cumpărătorilor", a adăugat Romeo Ghica.

Concret, apartamentele cu suprafeţe de 120 de metri pătraţi pot avea 4 sau 5 camere, în funcţie de necesităţile cumpărătorilor. Această flexibilitate se datorează faptului că Hercesa România deţine "in house" atât departamentul de proiectare, cât şi pe cel de vânzări. Preţurile apartamentelor din blocul D variază între 93.000 de euro plus TVA pentru un studio şi 242.000 de euro plus TVA pentru un apartament cu 4 sau 5 camere. Termenul de finalizare a întregii clădiri D din Vivenda, cu un total de 400 de apartamente, este trimestrul al treilea din 2026.

Blocul D din Vivenda Residencias este primul din portofoliul Hercesa din România care va beneficia de sistemul de centrală de bloc conectat la încălzire prin pardoseală, fiind astfel eliminate centralele de apartament. O altă noutate este reprezentată de faptul că toate locurile de parcare aferente imobilului sunt în subteran, suprafaţa fiind rezervată exclusiv amprentei clădirii şi spaţiilor verzi.

În paralel, Hercesa România construieşte în Vivenda blocul L, un concept cu doar două apartamente pe etaj, situat lângă supermarketul Lidl, cu termen de finalizare septembrie 2024 şi care cuprinde 80 de apartamente cu 3 si 4 camere, cu suprafeţe utile totale cuprinse între 82 mp şi 115 mp şi preţuri începând de la 135.800 euro + TVA. În Stellaris Residencias, compania lucrează în paralel la două clădiri, cu 129, respectiv 125 de apartamente. Termenele de finalizare sunt sfârşitul anului 2024 pentru prima clădire şi trimestrul al patrulea al anului 2025 pentru a doua.

Hercesa este prezentă pe piaţa din România din anul 2004 şi a livrat de atunci 1.000 de apartamente în proiectul Vivenda Residencias din zona Titan din Bucureşti. În 2012, Hercesa România a redeschis Hotelul Cişmigiu, aflat în prezent tot în portofoliul companiei.

În prezent, Hercesa România are în construcţie şi în pregătire 1.000 de apartamente în proiectele Stellaris Residencias şi Vivenda Residencias.

Stellaris Residencias este al doilea proiect rezidenţial de anvergură dezvoltat de Hercesa România în Bucureşti după Vivenda Residencias şi va cuprinde un total de 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiţie de 59 de milioane de euro, va fi construită în patru etape şi va cuprinde 482 de apartamente.

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb