HIDROELECTRICA: Construcţiile hidrotehnice de la Porţile de Fier sunt în perfectă stare

Elena Deacu
Companii #Energie / 17 februarie 2015

Starea tehnică a părţii de construcţie şi a echipamentelor de la barajul deversor Porţile de Fier 1 nu pune sub nicio formă în pericol siguranţă în funcţionare a grupurilor energetice, a barajului, a personalului de exploatare sau a obiectivelor şi populaţiei din aval, informează Hidroelectrica, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, în conformitate cu prevederile Legii privind siguranţă barajelor, Hidroelectrica ţine în permanenţă sub control starea construcţiilor hidroenergetice aflate în administrarea sa. Amenajarea Porţile de Fier 1 este urmărită în permanentă de către personal specializat în urmărirea comportării construcţiilor prin intermediul a 2910 aparate de măsură şi control montate pe baraj.

Prin Autorizaţia de funcţionare în siguranţă nr 580/5.10.2011, valabilă până la dată de 5.10.2016, se atestă starea tehnică foarte bună a barajului şi a echipamentelor hidro- electro - mecanice aferente barajului Porţile de Fier 1, transmite Hidroelectrica.

În plus, potrivit companiei, având în vedere importantă deosebită a barajului de la Porţile de Fier 1, această lucrare este urmărită împreună cu partea sârbă prin Comisia de Urmărire a Comportării Construcţiilor (CUCC). Din ultimul raport anual al acestei comisii, rezultă că barajul se află în condiţii tehnice care permit exploatarea în condiţii de siguranţă.

Fisurile şi infiltraţiile existente, care de altfel sunt uzuale la astfel de construcţii, nu pun în pericol funcţionarea în condiţii de siguranţă a barajului şi a echipamentelor hidro-electro- mecanice, fapt atestat prin experize, autorizaţii şi concluziile comisiei CUCC, menţionează Hidroelectrica.

Având în vedere importanţa strategică pentru Hidroelectrica şi pentru sistemul energetic naţional, Hidroelectrica a alocat, în ultimii 15 ani, pentru amenajarea hidroenergetica Porţile de Fier 1 şi Porţile de Fier 2 suma de 1, 7 miliarde lei (peste 400 milioane euro) reprezentând lucrări de retehnologizare şi mentenanţă, echipamente şi construcţii hidrotehnice.

Referitor la declaraţiile aşa-zisului lider de sindicat, Cristinel Popescu, de la Porţile de Fier, Hidroelectrica precizează că domnia sa nu este salariat Hidroelectrica şi nici nu este liderul sindicatului reprezentativ la nivel Hidroelectrica SA. Totodată, Cristinel Popescu nu mai este salariat Hidroserv, fiind concediat disciplinar, aşa explicându-se campaniile de denigrare şi dezinformare susţinute de acesta la adresa Hidroelectrica.

Compania transmite şi faptul că Sindicatul Porţile de Fier al cărui lider este Cristinel Popescu, constituit la nivelul sucursalei Hidroserv Porţile de Fier, şi-a pierdut reprezentativitatea la nivelul companiei Hidroserv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb