Holcim România deschide o nouă staţie ecologică de betoane în Ilfov

G.U.
Companii #Construcţii / 31 august 2021

Holcim România deschide o nouă staţie ecologică de betoane în Ilfov

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe piaţa locală, anunţă deschiderea unei noi staţii ecologice de betoane, în Tunari, judeţul Ilfov, informează compania într-un comunicat de presă. Compania ajunge la 19 astfel de staţii în întreaga ţară şi îşi continuă angajamentul pentru sustenabilitate.

Asemenea celorlalte staţii ecologice de betoane, în cadrul unităţii de la Tunari se va fabrica şi comercializa ECOPact, prima gamă de betoane verzi din industrie, cu 30% mai puţine emisii de CO2.

Grupul Holcim răspunde, astfel, nevoilor dinamice ale pieţei de construcţii, susţinând dezvoltarea industriei locale şi accelerând tranziţia către un mediu construit mai verde.

"Prin intermediul acestei noi staţii de betoane ecologice din Tunari, suntem cu un pas mai aproape de clienţii noştri şi ne consolidăm investiţia în creşterea pieţei de construcţii sustenabile din România. Totodată, ne respectăm angajamentul asumat la începutul acestui an prin ECONCEPT, noul nostru model de business, şi oferim o gamă integrată de produse şi soluţii ECO, astfel încât să accelerăm tranziţia către un mediu construit mai verde. Scopul nostru este să construim cu responsabilitate faţă de mediu şi faţă de generaţiile viitoare", a declarat Anca Alexandru, Director Divizia de Betoane Holcim România.

Potrivit sursei citate, staţia ecologică de betoane din Tunari este a şasea staţie a Holcim România deschisă în zona Bucureşti-Iflov şi face parte din strategia pe termen lung a companiei de a sprijini construcţiile sustenabile.

Betoanele ECOPact, fabricate şi comercializare în staţia de la Tunari, sunt betoane ecologice de clasă climatică A, având cu 30% mai puţine emisii de CO2. Mai mult, această gamă contribuie cu 2 puncte în evaluarea LEED şi 6 puncte în sistemul de certificare BREEAM pentru construcţii verzi, oferind un scor ridicat de sustenabilitate.

ECOPact poate fi folosit într-o gamă largă de aplicaţii: construcţii din sectorul rezidenţial şi non-rezidenţial, construcţii industriale, hidrotehnice sau de infrastructură. Pe lângă aportul pe care îl are la reducerea de CO2, gama ECOPact asigură un nivel de rezistenţă superior în condiţii de mediu agresive.

Staţia de betoane ecologice din Tunari va fi inclusă şi în platforma clicbeton.ro - prima platformă online pentru achiziţionarea de beton din ţară, dezvoltată de Holcim România. Astfel, clienţii locali vor beneficia de un nou punct de lucru din care se pot aproviziona cu beton, printr-un proces de achiziţie simplu şi rapid.

Noul punct de lucru este situat în comuna Tunari, judeţul Ilfov, adresa Şoseaua de Centură nr.29-3.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro