Hornbach - cifră de afacere în creştere cu 9,1%

D.V.
Companii #Construcţii /

Hornbach - cifră de afacere în creştere cu 9,1%

Grupul Hornbach a îregistrat în primul trimestru al anului 2019 o cifră de afaceri în creştere cu 9,1 %, ajungând la 1.338,4 milioane de euro.

Creşterea cifrei de afaceri net accelerată faţă de anul precedent, raporturile dintre costuri îmbunătăţite, precum şi efectele pozitive ale conversiei prin noua contabilitate de leasing conform IFRS 16 au dus la o creştere clară a rezultatului operaţional (EBIT). EBIT ajustat cu efectele rezultatelor nonoperative a crescut supraproporţional faţă de creşterea cifrei de afaceri cu 22,8%, ajungând la 96,9 mil. euro. Rezultatul per acţiune al holdingului se afla, după 3 luni, la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro). Prognoza cifrei de afaceri şi a profitabilităţii pentru întregul an a fost confirmată, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Cifra de afaceri netă a magazinelor de materiale de construcţii HORNBACH de pe piaţa internă a crescut în primul trimestru cu 6,8%, ajungând la 654,1 milioane de euro (anul precedent 612,7 mil. euro). Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă, cifra de afaceri în Germania a crescut cu 6,9% (anul precedent minus 0,2%).

În schimb, în regiunile din restul Europei, în care sunt cuprinse activităţile comerciale ale celor opt ţări din afara Germaniei, cifra de afaceri a crescut cu 10,4%, ajungând la 606,6 milioane de euro (anul precedent 549,4 mil. euro). Cota din străinătate la cifra de afaceri a subgrupului HORNBACH Baumarkt AG s-a majorat de la 47,3% la 48,1%. Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă şi fără a se lua în considerare ajustările de curs valutar, cifra de afaceri din restul Europei a crescut cu 8,7%.

EBIT ajustat al Grupului HORNBACH s-a îmbunătăţit cu 18,0 milioane euro, respectiv cu 22,8%, ajungând la 96,9 milioane euro (anul precedent 78,9 mil. euro). Mai mult de patru cincimi din creşterea rezultatelor sunt din comerţul operativ, în timp ce efectul conversiei IFRS 16 a contribuit cu 3,2 mil. euro. Rezultatul per acţiune al holdingului a crescut cu 17,1%, ajungând la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro), se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. afacerile sporesc - naravurile raman aceleasi : cand cauti ceva trebuie sa umbli ca bezmeticul printre rafturi deoarece nu gasesti nici un angajat caruia sa-i soliciti un sprijin. (cel putin asa se petrece in Brasov)

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Asa si la Timisoara ; plus ca functioneaza maxim 3 case , nu am fost vreo data sa nu stau minim 15 minute !

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS