Hotelul şi o cabană a CNH Petroşani, scoase la licitaţie în contul datoriilor către stat

Ziarul BURSA #Companii / 1 iulie 2004

Un hotel şi o cabană ce aparţin Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani vor fi scoase la vînzare, prin licitaţie, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, în contul unei părţi din datoriile înregistrate de agentul economic către bugetul statului, a declarat, ieri, directorul executiv adjunct al DGFP Hunedoara, Mircea Bogoiu, citat de Rompres.

Hotelul "Onix" din Petroşani are un preţ de pornire de 64 miliarde lei, iar Cabana Voievodul-Lonea, de 5,83 miliarde lei, fără TVA. Licitaţiile vor avea loc peste o săptămînă, la sediul DGFP Hunedoara.

CNH Petroşani are o datorie totală către stat în valoare de 18.000 miliarde lei, inclusiv penalităţile şi majorările de întîrziere. Din această sumă, 6300 miliarde lei reprezintă debitele către bugetul de stat, 10.000 miliarde lei sunt constituite de datoriile la bugetul asigurărilor sociale de stat, 474 miliarde lei sunt restanţele la fondul de sănătate, iar 1100 miliarde, la fondul de şomaj.

"Nouă nu ne face plăcere să le vindem hotelul sau sediul, dar nu mai putem tolera neplata datoriilor. Ne-am bucura dacă şi-ar achita măcar datoriile curente. Cu toate discuţiile purtate cu conducerea CNH Petroşani, nu reuşim să scădem arieratele şi acestea cresc vertiginos. Se motivează lipsa de lichidităţi sau evitarea problemelor sociale prin neplata salariilor", a afirmat directorul executiv adjunct al DGFP Hunedoara.

Conform datelor DGFP Hunedoara, datoriile CNH Petroşani reprezintă aproape 70-80% din totalul celor înregistrate de toţi agenţii economici din judeţ. Pentru recuperarea debitelor, DGFP Hunedoara a încheiat 37 de procese verbale de sechestru pe bunuri mobile şi imobile ale CNH Petroşani, între acestea numărîndu-se sediul administrativ al companiei şi alte cabane ce aparţin unităţilor miniere din Valea Jiului.

Directorul executiv adjunct al DGFP Hunedoara a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu doreşte să creeze dificultăţi agenţilor economici. "Dorim să-i transformăm în parteneri şi să putem încasa datoriile la bugetul de stat. Neîncasarea datoriilor creează greutăţi în desfăşurarea activităţilor unităţilor bugetare, în învăţămînt, sănătate, pensii, şomaj. Avem sarcina de a reduce arieratele cu cel puţin 5 la sută faţă de decembrie 2003. Ori, avem agenţi economici la care acestea cresc", a spus reprezentantul DGFP Hunedoara.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro