Huawei susţine 2.200 de joburi în România şi aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an

J.P.
Comunicate de presă / 10 august 2020

Huawei susţine 2.200 de joburi în România şi aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an

Restricţionarea competiţiei în domeniul echipamentelor pentru infrastructura 5G ar avea un impact negativ semnificativ asupra costurilor operatorilor şi economiei în general, fiind estimat la peste 9 miliarde de euro

Subsidiara locală a HUAWEI, prezentă în România de aproape două decenii, continuă să creeze valoare pe piaţa românească prin susţinerea a mii de locuri de muncă direct şi indirect şi printr-o contribuţie la PIB de peste 200 de milioane de euro pe an. Compania investeşte anual între 3 şi 5 miliarde de dolari în cercetare şi inovaţie, conform unui comunicat trimis redacţiei.

HUAWEI România este pregătită să ofere soluţii competitive şi inovatoare pentru construirea infrastructurii 5G în România, fiind parte din grupul care deţine cele mai multe patente de 5G (conform unui studiu al Technical University of Berlin şi Iplytics GmbH). HUAWEI a investit în dezvoltarea a 23 de instituţii de cercetare în 12 ţări europene şi este un contributor cheie la crearea standardelor de securitate 5G.

Restricţionarea competiţiei în domeniul echipamentelor pentru infrastructura 5G ar avea un impact negativ semnificativ asupra costurilor operatorilor şi economiei în general, fiind estimat la peste 9 miliarde de euro. Studiul Oxford Economics arată că aproximativ 2,4 milioane de români vor avea acces întârziat la 5G în cazul restricţionării competiţiei pe această piaţă. Reţelele 5G vor îmbunătăţi experienţele consumatorilor şi vor creşte performanţele operatorilor economici, datorită vitezei mai mari de transmitere a datelor şi a unei conexiuni mai stabile.

Pe piaţa românească, HUAWEI şi-a început activitatea în 2003, înregistrând creşteri în fiecare an şi reuşind astfel să creeze peste 2.200 de locuri de muncă direct şi alte 4.000 de locuri de muncă în reţeaua de parteneri. În 2018, potrivit unui studiu realizat de Oxford Economics pentru HUAWEI, contribuţia companiei la PIB-ul României a fost de 219 mil. euro, dublu faţă de 2014. Valoarea taxelor şi impozitelor plătite către stat s-a ridicat la 83 mil. euro în 2018, în creştere cu 50% faţă de 2014, în termeni reali. În timp, compania a creat un ecosistem de specialişti, ajutând ingineri şi alţi specialişti în tehnologie să beneficieze de o dezvoltare profesională continuă.

În ultimii 30 de ani, compania nu a înregistrat niciun incident major de securitate la nivel global, respectând legislaţia internaţională şi cea naţională în toate ţările în care activează. HUAWEI România deţine deja parteneriate solide cu operatorii telecom de pe piaţa locală., mai arată sursa citată.

În contextul unei aşteptate scăderi economice, generate de pandemia de coronavirus, existenţa unei pieţe competitive pentru infrastructura 5G ar aduce beneficii pentru economie, arată studiul Oxford Economics. Pe de altă parte, o competiţie restricţionată, prin eliminarea unui jucător, ar genera un impact negativ în economie pe parcursul următorilor 15 ani.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro