Ialomiţianu: "Noul Cod fiscal afectează IMM-urile şi persoanele fizice cu venituri mici"

Elena Deacu
Macroeconomie / 24 februarie 2015

Noul Cod fiscal gândit de Victor Ponta "loveşte în IMM-uri şi în persoanele fizice cu venituri mici", susţine deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, într-un comunicat intitulat "Cadourile otrăvite din noul Cod fiscal al lui Victor Ponta".

Potrivit deputatului, "deşi premierul PSD anunţă cu surle şi trâmbiţe mari reduceri de impozite în perioada 2016-2020, el evită să le spună românilor că IMM-urile şi persoanele fizice cu venituri mici vor fi obligate să plătească impozite mai mari". De exemplu, susţine Ialomiţianu, IMM-urile vor plăti pe lângă cota de 3% pe cifra de afaceri şi o sumă fixă de 1.530 lei trimestrial, indiferent dacă obţin sau nu venituri. Această sumă reprezintă un impozit pe pierderi şi va fi plătită din buzunarele persoanelor care au avut curajul să înfiinţeze o întreprindere mică pentru a-şi întreţine familia.

"Este clar că această povară fiscală, care nu are nicio legătură cu realităţile economice, va duce la dispariţia a câtorva mii de întreprinderi mici, lăsând multe familii fără o sursă de subzistenţă", arată deputatul.

Potrivit comunicatului transmis de domnia sa, "noul Cod fiscal al lui Victor Ponta loveşte şi în persoanele fizice care îndrăznesc să aibă în proprietate spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuit. Aceste persoane vor plăti un impozit local de peste 13 ori mai mare faţă impozitul plătit în prezent. Multe întreprinderi mici care închiriază spaţii de la persoanele fizice vor avea de ales fie să mărească preţurile pentru populaţie pentru a recupera această creştere de fiscalitate, fie să abandoneze definitiv activitatea, îngroşând rândul firmelor care intră în insolvenţă sau în faliment".

Ialomiţianu menţionează că "nici persoanele fizice care deţin o locuinţă nu vor scăpa de majorările de impozite anunţate de Victor Ponta. Persoanele fizice care deţin în proprietate o garsonieră sau un apartament cu două camere vor plăti un impozit dublu, chiar din anul 2016".

"Este clar faptul că Victor Ponta nu a abandonat politica fiscală care se bazează pe cadouri otrăvite oferite populaţiei. Astfel, orice reducere de taxe şi impozite pe care o anunţă şeful PSD ascunde majorări de impozite care atenuează practic toate efectele pozitive pe care ar trebui să le producă o relaxare a fiscalităţii", conchide Gheorghe Ialomiţianu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dl. Ialomiteanu are perfecta dreptate. Micul meu SRL produce 1000 - 1200 lei pe luna deci nu poate sustine un salariat. Ce voi face in continuare? Voi inchide firma pentru ca nu sunt nebuna sa donez tot ce incasez statului si voi trai din ajutor social. Asta e! Forfetarul lui Pogea e acum al lui Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb