Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

IERI LA PRÂNZRecord de producţie a energiei fotovoltaice

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Parcurile fotovoltaice puse în funcţiune generau, ieri la prânz, peste 500 de MW de energie electrică, aceasta fiind una dintre cele mai mari producţii înregistrate până acum în ţara noastră din energia solară, potrivit datelor Transelectrica. Astfel, parcurile solare au generat, la ora prânzului, peste 7% din producţia naţională de electricitate, informează Agerpres.

Statisticile recente ale Transelectrica arată că cea mai mare valoare din luna mai pentru producţia de energie fotovoltaică a fost de 186 de MW, înregistrată pe 7 mai. În total, producţia naţională de energie electrică era, ieri la ora 13.00, de 7.232 de MW, cea mai mare parte provenind din surse hidro. Hidroelectrica produce acum 45,49% din electricitatea naţională, ceea ce, din nou, este un record care nu mai fost doborât din 2005, an în care producţia de energie hidro a fost istorică. Hidroelectrica producea 3.282 de MW luni la prânz.

Cărbunele a avut o pondere de 28,16% din totalul energiei, adică 2.032 de MW, iar energia nucleară a asigurat 9,58%, respectiv 691 de MW, întrucât unul dintre cele două reactoare nucleare de la Cernavodă este oprit. Din hidrocarburi s-au produs 580 de MW, respectiv 8,04% din consum, iar din surse eoliene - 68 de MW (0,94%). În statistici mai apare şi biomasa, cu 57 de MW (0,79%).

Totodată, soldul export - import a fost, ieri, de 943 de MW în favoarea exportului. De altfel, statisticile de duminică, 18 mai, ale Transelectrica arată faptul că ţara noastră a exportat 804 MW.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Productia de energie electrica se masoara in MWh.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS