Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Ifo: Încrederea întreprinzătorilor germani, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Încrederea oamenilor de afaceri din Germania a scăzut, luna aceasta, la cel mai redus nivel din noiembrie 2014 până în prezent, conform unui sondaj Ifo, anunţă Reuters.

Institutul Ifo a menţionat că indicele privind climatul investiţional s-a deteriorat pentru a treia lună la rând, ajungând la 97,4 puncte în iunie, de la 97,9 în mai. Totuşi, indicele depăşeşte uşor aşteptările analiştilor: 97,2 punc-te.

"Economia germană se îndreaptă către declin", a afirmat preşedintele Ifo, Clemens Fuest, adăugând că situaţia mediului de afaceri s-a înrăutăţit atât pe segmentul producţiei, cât şi al serviciilor.

Luna aceasta, banca centrală a Germaniei (Bundesbank) a estimat că economia ţării (cea mai mare din Europa) va scădea uşor în trimestrul al doilea, după o expansiune de 0,4% în primele trei luni din anul curent. Totodată, guvernul german şi-a înjumătăţit estimarea privind creşterea economică a ţării în 2019: 0,5%, faţă de 1,5% în 2018. Nivelul prevăzut pentru anul curent este cel mai redus din ultimii cinci ani.

După nouă ani succesivi de creşetere, economia Germaniei are probleme din cauza disputelor comerciale şi a încetinirii expansiunii globale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS