Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

IMM-urile dispun de 50.000 de granturi a câte 2.000 euro din fonduri nerambursabile

A.P.
Comunicate de presă /

Daniel Moreanu

Daniel Moreanu

Un număr de 50.000 dintre cele aproximativ 725.000 de IMM-uri din ţara noastră pot beneficia de granturi în cuantum de 2.000 EUR, pentru achiziţia de echipamente, plata chiriei sau a datoriilor către bugetul de stat, scrie într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de Moreanu Law.

În baza unei noi Ordonanţe de Urgenţă publicată de curând, sunt disponbile spre finanţare către I.M.M.-uri, un număr de 50.000 de microgranturi în valoare de câte 2.000 EUR fiecare, în cuantum total de 100 milioane EUR, menite să ajute companiile care au întâmpinat dificultăţi financiare, cauzate de pandemia Covid-19.

În România există un număr de aproximativ 725.000 de IMM-uri care se încadrează în condiţiile prevăzute de lege. Acestea angajează aproximativ 2,5 milioane de angajaţi.

Pentru a putea beneficia de micrograntul de 2.000 EUR, IMM-urile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, precum: să nu deţină angajaţi la finalul anului 2019, să fi desfăşurat activitate cel puţin un an anterior depunerii cererii, să fi obţinut o cifră de afaceri de cel puţin 5.000 EUR în anul anterior depunerii cererii şi să îşi menţină activitatea cel puţin 6 luni de la acordarea grantului.

Conform comunicatului, de aceste facilităţi pot beneficia şi PFA-urile, ONG-urile cu activitate economică, dar şi cabinetele medicale individuale.

Aceste granturi pot fi utilizate pentru cheltuieli precum: materiale şi mărfuri necesare activităţii curente, chiria de bază, achiziţia de echipamente sau instalaţii, precum şi plata datoriilor către bugetul de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie