IMOBILIARIUM: Segmentul rezidenţial middle class, singurul care evoluează într-un ritm constant

I.M.A.
Miscellanea #Construcţii /

Segmentul rezidenţial middle class, singurul care evoluează într-un ritm constant

Peste 80% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobiliarium Universitate prezintă oferte middle class  

Potrivit Imobiliarium, segmentul rezidenţial middle class din Capitală este singurul care se află pe un trend ascendent şi menţine un ritm susţinut, fiind stabil şi din punct de vedere al raportului calitate -preţ. De altfel, peste 80% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobiliarium Universitate au oferte ce se încadrează în categoria middle - class, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium, a declarat: "Piaţa construcţiilor noi rezidenţiale a crescut ca număr de unităţi locative, majoritatea axându-se pe middle class, mai ales în ultimii doi ani. Această tendinţă este determinată şi de încetinirea apetitului crescut pentru achiziţii, respectiv o chibzuinţă mai ridicată afişată de cumpărător, atât în ceea ce ţine de zona bugetară, cât şi de modalităţile de construcţie. Aşadar, chiar dacă statisticile anunţă diverse efervescenţe ale pieţei, putem afirma că la nivel middle class acestea nu se resimt, fiind, momentan, sectorul cel mai stabil".

Potrivit reprezentanţilor Imobiliarium, bugetul mediu pentru o locuinţă din acest segment se situează între 80.000 şi 120.000 de euro, unde trebuie luaţi în calcul şi factori precum locaţia sau suprafaţa construită. În medie, estimarea de preţ mediu este de circa 1400 euro/mp în Bucureşti, relativ mai scăzut în zonele adiacente Ilfov, iar în perioada următoare creşterea sau scăderea va fi minimă. Totodată, raportat la evoluţia geografică a acestui segment, zonele de middle class care s-au dezvoltat cel mai mult în ultimii ani sunt Nordul şi Estul Capitalei.

Conform specialiştilor Imobiliarium, în profilul cumpărătorului pe acest segment se regăsesc persoanele între 30 şi 40 de ani, cu un job corporate, căsătorit/ă, interesat/ă de un apartament de două sau trei camere, cu un buget disponibil de peste 80.000 de euro. Printre criteriile de achiziţie ale acestuia se numără locaţia - în primul rând, urmată de calitatea construcţiei, infrastructura - accesul facil, facilităţile din împrejurimi, precum marketuri, şcoli, spitale etc.. şi preţul pe metrul pătrat, conform aceluiaşi comunicat.

Categoria de locuinţe middle class va fi reprezentată de circa 80% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobiliarium Universitate - expoziţie de locuinţe organizată în premieră de Imobiliarium pentru a acoperi, cu precădere, acest segment al pieţei. Târgul va avea loc între 21 şi 22 septembrie, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS