Crypto

IMSAT Groupe SNEF, în parteneriat cu Clariant pentru noua fabrică de etanol celulozic din România

S.B.
Companii #Construcţii / 25 ianuarie

IMSAT Groupe SNEF, în parteneriat cu Clariant pentru noua fabrică de etanol celulozic din România

IMSAT Groupe SNEF, proiectant şi integrator de soluţii multitehnice în domeniul electric, mecanic, al automatizărilor, curenţilor slabi, HVAC, a încheiat un parteneriat alături de compania elveţiană de produse chimice de specialitate Clariant, care construieşte la Podari, lângă Craiova, prima fabrică la scară comercială pentru producţia de etanol celulozic, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Fabrica Clariant la scară comercială ce va utiliza tehnologia sunliquid va avea o capacitate anuală de 50.000 de tone de etanol celulozic şi va fi amplasată în Podari, în apropiere de Craiova, în partea de sud-vest a României.

Etanolul celulozic de tehnologie sunliquid este un biocombustibil avansat, realmente sustenabil şi neutru din punct de vedere al carbonului, care poate fi utilizat imediat pe infrastructura existentă a vehiculelor. Acesta este produs din reziduuri agricole, aşa cum sunt paiele de grâu, care sunt procurate de la fermierii locali.

"Suntem din în ce mai solicitaţi pentru investiţii de proiecte greenfield destinate producerii energiei verzi. IMSAT vine cu un know-how mare din acest punct de vedere, ultimele proiecte în care am lucrat au fost pentru staţiile off-shore de ferme eoliene din zona Marea Nordului, staţiile de incinerare deşeuri cu emise reduse de noxe, cum ar fi proiectul de la Glina România sau CNIM din Troyes - Franţa, sau montajul instalaţiei de desulfurare de la CET 2 Craiova", a declarat Cristian Dorobanţu, Senior Project Manager în cadrul IMSAT Groupe SNEF.

Colaborarea cu Clariant cu privire la proiect se va întinde pe aproximativ un an şi jumătate, astfel încât un număr de 100 de specialişti ai IMSAT Groupe SNEF vor lucra în cadrul proiectului, cu aproximativ 90.000 de ore de montaj, 5.000 de ore de teste şi puneri în funcţiune (commissioning), potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro