ÎN 2019:Volumul livrărilor de birouri, centre comerciale şi parcuri logistice a depăşit un milion mp

I.M.
Companii #Construcţii / 30 ianuarie 2020

Volumul livrărilor de birouri, centre comerciale şi parcuri logistice a depăşit un milion mp

Dezvoltatorii imobiliari au livrat pe parcursul anului 2019 spaţii noi de birouri, centre comerciale şi parcuri logistice cu o suprafaţă cumulată de peste 1 milion de metri pătraţi, cele mai active segmente fiind cele de birouri şi logistică, potrivit unei analize a companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Potrivit sursei citate, cu acest nivel al livrărilor, stocul cumulat de proprietăţi comerciale moderne a urcat aproape de pragul de 12 milioane de metri pătraţi, spaţiile fiind aproximativ egal distribuite între cele trei segmente - birouri, retail şi logistică.

De-a lungul perioadei de dezvoltare a pieţei imobiliare locale, care a debutat în urmă cu circa 25 de ani, pragul de 1 milion de metri pătraţi în ceea ce priveşte livrările a mai fost depăşit în anii 2008 şi 2016, astfel că 2019 a fost unul dintre cei mai dinamici ani în ceea ce priveşte activitatea de dezvoltare.

"Privind în perspectivă, 2020 se preconizează a fi un an la fel de bun, ţinând cont de planurile anunţate de dezvoltatorii imobiliari activi pe piaţa locală. Faţă de 2019, este de aşteptat ca în sectoarele office şi industrial să se înregistreze o uşoară scădere a livrărilor, în schimb dezvoltatorii de centre comerciale ar putea deschide proiecte noi şi extinderi ale unor centre existente cu o suprafaţă cumulată de circa 235.000 de metri pătraţi, în creştere cu aproape 50% faţă de anul precedent", se arată în comunicat.

Bucureştiul a continuat în 2019 să domine piaţa imobiliară locală, având o cotă de peste 52% din spaţiile nou livrate, următoarele pieţe fiind Timişoara (11%), Sibiu (8%) şi Cluj-Napoca (7%). De altfel, cu un stoc de birouri, spaţii logistice şi de retail de circa 6 milioane de metri pătraţi, Bucureştiul are o cotă de 50% din piaţa imobiliară a României, nivel mai ridicat în sectorul de birouri (80%) şi mai scăzut în sectorul de retail (30%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro