ÎN CREŞTERE CU 41% FAŢĂ DE CELE DIN 2020Sphera raportează vânzări de peste un miliard de lei, pentru anul trecut

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 25 februarie 2022

Sphera raportează vânzări de peste un miliard de lei, pentru anul trecut

Profit de 27 milioane de lei, faţă de o pierdere în 2020

Sphera Franchise Group (SFG), companie ce operează lanţurile de alimentaţie publică Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a raportat vânzări consolidate de peste un miliard de lei anul trecut, în creştere cu 41% faţă de cele din 2020, în timp ce profitul net s-a ridicat la 27,4 milioane de lei, faţă de o pierdere de 2,4 milioane de lei, în anul anterior, conform unui raport de ieri al companiei.

Pentru trimestrul al patrulea, Sphera a raportat vânzări consolidate de 271,6 milioane de lei, cu 30% peste cele din acelaşi trimestru al anului anterior, în timp ce vânzările generate de KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România în ultimul trimestru al anului 2021 au fost de 231,1 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. Vânzările prin canalele de livrare proprii, precum şi prin platformele de comenzi online ale agregatorilor au reprezentat 30% în trimestrul al patrulea, adică 82,3 milioane de lei, conform companiei.

Valentin Budeş, CFO Sphera Franchise Group, a spus: "Rezultatele înregistrate în trimestrul al patrulea au contribuit semnificativ la rezultatul întregului an, astfel încât am încheiat anul 2021 cu vânzări consolidate în valoare de peste un miliard lei, o realizare istorică pentru Grup. Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate anul trecut, în special într-un context foarte solicitant, care, pe lângă pandemia de COVID-19, a inclus şi creşterea inflaţiei, precum şi provocări pentru lanţul de aprovizionare (...). Poziţia noastră de numerar este puternică, planurile noastre de dezvoltare pentru 2022 rămân ambiţioase şi suntem încrezători în performanţa noastră în acest an".

La rezultatul de peste un miliard de lei înregistrat în 2021, vânzările din România au contribuit cu 87% adică 873,7 milioane lei, cele din Italia cu 11% (114,1 milioane lei), iar Republica Moldova cu 1% (12,4 milioane lei). Cea mai mare contribuţie la vânzările totale a avut-o KFC, prezent pe cele trei pieţe de activitate ale Grupului, cu o pondere de 86% (861,5 milioane lei), urmat de Pizza Hut cu 9% (90 milioane lei) şi Taco Bell care a contribuit cu 5% (48,8 milioane lei).

Tot ieri, Consiliul de Administraţie al Sphera l-a numit pe Lucian Hoancă ca preşedinte al board-ului şi pe Georgios-Vassillios Repdonis ca vicepreşedinte.

Începând cu data de 21 martie, acţiunile SFG vor fi incluse în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente si dezvoltate, indicele FTSE Global Micro Cap.

La finalul anului trecut, Sphera opera 170 de restaurante, cu 12 restaurante mai mult faţă de finalul anului 2020, dintre care 148 în România (92 KFC, 22 Pizza Hut, 19 Pizza Hut Delivery şi 13 restaurante Taco Bell, un restaurant Paul şi o subfranciză PHD), 20 restaurante KFC în Italia şi 2 restaurante KFC în Moldova.

Tatika Investments (Cipru) are 28,6% din acţiunile SFG, Computerland România - 20,53% şi Wellkept Group (România) - 16,34%, conform informaţiilor aferente finalului anului trecut, de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

21 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9707
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6638
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1566
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7329
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.5847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb