ÎN DATA DE 24 FEBRUARIEAcţionarii Carbochim aleg un nou Consiliu de Administraţie

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 ianuarie

Acţionarii Carbochim aleg un nou Consiliu de Administraţie

Preţul acţiunii companiei a urcat de peste trei ori după anunţul rezoluţiei AGEA pentru vânzarea terenului fabricii

Acţionarii Carbochim (CBC) sunt convocaţi, în data de 24 februarie, pentru alegerea unui nou Consiliu de Administraţie prin metoda votului cumulativ, a anunţat ieri producătorul de materiale abrazive printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul vine în condiţiile în care, mandatul actualului board compus din preşedintele Viorel Dorin Popoviciu şi membrii Ioan Turbatu, Tudor Ungurean, Adrian Giurgiu şi Daniel-Silviu Stoicescu se încheie în data de 26 februarie. Dar, trebuie amintit că în luna martie a anului trecut, Gheorghe Titus Dan Popa, Mircea Pietro Ionescu şi Viorel Vasile Crişan au demisionat de funcţiile de administratori ai companiei, din motive personale/de sănătate, conform raportului de atunci de la BVB.

Carbochim este controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul lanţului de centre comerciale Iulius, iar la începutul acestui an Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor companiei a aprobat vânzarea terenului fabricii situat în Piaţa 1 Mai din Cluj-Napoca, tranzacţie estimată la cel puţin 41,6 milioane de euro. Pe de altă parte, în AGEA s-a aprobat cumpărarea unui alt imobil cu destinaţie industrială tot în Cluj, în vederea relocării fabricii, pentru cel mult 3,5 milioane de euro.

Probabil, pe terenul fabricii din Cluj din Piaţa 1 Mai va răsări în scurt timp un proiect imobiliar.

De la anunţul rezoluţiei AGEA de la începutul anului preţul acţiunii CBC a urcat puternic, astfel încât ieri, cu două ore înainte de închiderea sesiunii de tranzacţionare, titlurile companiei ajunseseră la 57 de lei, de peste trei ori mai mare decât cel de la finele anului trecut. La acest preţ, evaluarea bursieră a companiei se ridica la 280 milioane de lei.

La începutul lui 2020, dezvoltatorul de proiecte imobiliare Iulius, deţinut de Iulian Dascălu, achiziţionase pachetul majoritar al producătorul de materiale abrazive din Cluj prin intermediul Carbo Europe, ce deţine în prezent 75,86% din Carbochim.

Iulius este un dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din ţara noastră, ce a creat reţeaua naţională Iulius Mall, care include shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro