ÎN OFERTA DERULATĂ ÎN PERIOADA 25 APRILIE - 17 MAICemacon nu a reuşit să îşi răscumpere nicio acţiune

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2018

Cemacon nu a reuşit să îşi răscumpere nicio acţiune

Cemacon (CEON) nu a reuşit să îşi răscumpere nicio acţiune în cadrul ofertei publice pentru un pachet de 5% din acţiunile proprii, ce s-a desfăşurat în perioada 25 aprilie - 17 mai, se arată în raportul publicat, vineri, de intermediarul BT Capital Partners, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul înaintat de Cemacon în ofertă a fost de 0,55 lei/unitate, cu 30,9% sub cel de 0,796 lei/titlu, avut de cotaţia CEON la închiderea şedinţei bursiere din data de 18 aprilie, ziua de dinaintea publicării anunţului referitor la operaţiunea de piaţă.

În intervalul 25 aprilie - 17 mai, preţul acţiunii emitentului la BVB a oscilat între 0,788 şi 0,89 lei/titlu.

Recent, Dedeman a ajuns la o deţinere concertată (împreună cu PIF Industrial, deţinută de proprietarii Dedeman, fraţii Pavăl), de 50,09% din companie, în urma unei oferte publice de preluare obligatorie.

În ofertă, PIF Industrial a cumpărat un pachet de 5,6% din producătorul de cărămizi Cemacon, la preţul de 0,55 lei/unitate. PIF Industrial a făcut oferta obligatorie la acelaşi preţ la care Dedeman a cumpărat, în decembrie, 11,8% din Cemacon de la Consultanţa Andrei&Andrei SRL.

Anterior tranzacţiei din decembrie, Dedeman deţinea concertat 33% din Cemacon.

Obiectul principal de activitate al Cemacon constă în fabricarea cărămizilor, ţiglelor şi a altor produse pentru construcţii, din argilă arsă.

Cemacon a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.

În noiembrie 2013, Cemacon, acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi Cemacon, după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro. Fondul deţine acum 33% din Cemacon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro