ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2019Profitul net al ING Bank România - 320 milioane lei, mai mic cu 17%

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 august 2020

Profitul net al ING Bank România - 320 milioane lei, mai mic cu 17%

ING Bank România a înregistrat, în prima jumătate de an, venituri totale de 1,05 miliarde lei, creştere de 4%, potrivit unui comunicat al băncii. Acesta arată că portofoliul de credite a ajuns la valoarea totală de 27,9 miliarde lei, înregistrând o creştere de 2%. Creditarea pentru persoane fizice a crescut mai rapid decât în cazul companiilor, ajungând la o pondere de 61% din întregul portofoliu, după cum au transmis reprezentanţii instituţiei bancare, precizând: "Portofoliul de depozite a ajuns la o valoare totală de 41 de miliarde de lei, înregistrând o majorare de 24%, în contextul în care clienţii au fost vizibil mai preocupaţi de soluţiile de economisire. La ora actuală, peste 36% dintre clienţii ING persoane fizice au un cont de economii.

Costurile operaţionale au fost în creştere cu 6% faţă de anul trecut, ajungând la 479 de milioane de lei, în special ca urmare a creşterii numărului de salariaţi şi a fondului de salarii. Costurile cu provizioanele au crescut în acest semestrul cu 94%, la 200 de milioane de lei, în anticiparea efectelor economice negative ale crizei sanitare, având în vedere contextul nefavorabil din anumite sectoare economice şi creşterea ratei şomajului. Deocamdată, rata creditelor neperformante a rămas la un nivel scăzut, de 4%.

Creşterea semnificativă a depozitelor a fost influenţată şi de majorarea cu 10%, depăşind astfel pragul de un milion.

Profitul brut a scăzut cu 18% comparativ cu anul trecut, la 369 de milioane de lei, în timp ce profitul net s-a redus cu 17%, ajungând la 320 de milioane de lei".

Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România, a subliniat: "În al doilea trimestru, marcat de impactul crizei COVID-19, priorităţile noastre s-au axat pe sănătatea şi siguranţa colegilor noştri şi, în egală măsură, pe sprijinul acordat clienţilor. În primă instanţă, am crescut ponderea de lucru de acasă la peste 95% pentru angajaţii din sediul central al băncii, am activat scenariile de continuitate a afacerilor şi am implementat măsuri pentru un mediu de lucru sigur în agenţiile ING. Apoi, eforturile noastre s-au concentrat asupra procesării a peste 32.000 de solicitări de amânare a plăţii ratelor la credite, iar rata de aprobare a fost de 95%. Echipa Business Banking şi-a dedicat toate forţele pentru implementarea programului IMM Invest, în cadrul căruia am primit 6.300 de cereri de finanţare. În paralel, colegii din call center au răspuns la 568.000 de solicitări din partea clienţilor în al doilea trimestru, ceea ce reprezintă o creştere de 20% a numărului de apeluri comparativ cu media lunară din anul 2019".

Reprezentanţii băncii arată că al doilea trimestru al anului a fost marcat de măsurile imediate întreprinse de ING Bank România pentru a-şi sprijini angajaţii, clienţii şi comunitatea: "ING Bank România a implementat rapid schema de amânare a plăţii ratelor la credite şi s-a ocupat de analiza solicitărilor primite de la persoane fizice şi companii în cea mai mare parte a trimestrului al doilea. 95% din cererile de amânare a plăţii ratelor au fost aprobate atât pentru clienţi persoane fizice (29.100 de solicitări aprobate pentru persoane fizice), cât şi pentru companii (1.400 de solicitări aprobate pentru IMM-uri).

Programul Banometru, susţinut de ING şi implementat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare din anul 2016, a lansat în această vară programul online intensiv de educaţie financiară - Bootcamp Banometru - accesat de 4.000 de români, dintre care 2.800 se confruntă cu dificultăţi în achitarea datoriilor sau au probleme financiare severe. Pentru extinderea numărului de beneficiari, Banometru a organizat un fond de finanţare, cu o valoare de 50.000 de euro, care a sprijinit 10 ONG-uri locale să ducă mai departe programul în comunităţile lor din întreaga ţară, pentru a-i ajuta pe beneficiari să depăşească problemele financiare.

IMM-urile au avut şi posibilitatea de a aplica în programul IMM Invest. Din cele 6.300 de solicitări primite, ING are în prezent 2.500 de aplicaţii de credite în diverse etape de aprobare. Suma totală aprobată până la finalul lunii iunie a ajuns la aproximativ 400 de milioane de lei. Aceasta creşte rapid pe măsură ce noi solicitări de credite sunt aprobate".

Mihaela Bîtu a mai transmis: "Adopţia tehnologiei în societate este accelerată în urma pandemiei şi observăm acest fapt şi în comportamentul clienţilor noştri. Ei au avut dintotdeauna o apetenţă mai ridicată pentru soluţii digitale, iar, în prezent, 64% dintre clienţii noştri utilizează exclusiv aplicaţia de mobil Home'Bank. Acum, observăm şi evoluţii specifice, determinate de criza sanitară. În perioada de izolare, 50.000 de clienţi au devenit noi utilizatori ai aplicaţiei mobile Home'Bank. De asemenea, am observat o creştere cu 27% a numărului de tranzacţii e-commerce, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Vom continua eforturile de dezvoltare a ofertei noastre digitale şi de îmbunătăţire continuă a aplicaţiei de mobile banking".

Numărul clienţilor IMM care au început să folosească ING Business (platforma de internet banking omni-channel dedicată companiilor mici şi medii) a crescut cu 47% comparativ cu iunie 2019, în timp ce numărul tranzacţiilor s-a majorat cu 67% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 11% din totalul tranzacţiilor din platformă sunt realizate de pe mobil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro