ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI:Tăierile ilegale în pădurile de stat, în scădere cu 20%

Ziarul BURSA #Companii /

Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a înregistrat o scădere de 19,67% în primele şase luni ale anului, comparativ cu primul semestru din anul trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Datele Romsilva arată că în primul semestru din acest an s-au înregistrat 15.623 de metri cubi tăiaţi ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, faţă de 19.450 de metri cubi în perioada similară a anului trecut.

Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale şi păşunat abuziv se ridică la 6,974 milioane de lei, potrivit sursei citate.

Romsilva a constatat 813 infracţiuni silvice, din acestea fiind soluţionate până în prezent 15. Totodată, au fost constatate 6.118 de contravenţii silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 12.892.236 de lei, fiind confiscaţi şi 8.166 de metri cubi de lemn.

Pentru a preveni tăierile ilegale, angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva au efectuat în total, în primele şase luni, 45.862 de acţiuni de control la circulaţia materialului lemnos, dintre care 8.899 au fost efectuate împreună cu Poliţia Română. De asemenea, au fost efectuate alte 113 controale la instalaţiile de debitat masă lemnoasă, 73 fiind efectuate împreună cu poliţişti, în baza protocoalelor de colaborare.

În schimb, numărul agresiunilor asupra personalului silvic ce asigură paza pădurilor se menţine la un nivel ridicat, 20 de angajaţi ai Romsilva fiind agresaţi în primele şase luni ale anului, 8 având nevoie de îngrijiri medicale. Îngrijorător este faptul că pentru prima oară s-au înregistrat cazuri în care grupuri infracţionale au acţionat premeditat împotriva personalului silvic, în judeţul Caraş-Severin trei angajaţi ai Romsilva fiind agresaţi şi apoi ameninţaţi de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în judeţul Suceava o proprietate a unui pădurar a fost incendiată de presupuşi infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penală.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro