ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2021Lemet a înregistrat o cifră de afaceri de peste 140 de milioane de lei

Companii / 31 august 2021

Lemet a înregistrat o cifră de afaceri de peste 140 de milioane de lei

Lemet a avut în primele şase luni ale lui 2021 o cifră de afaceri consolidată, care include şi reţeaua de magazine, de peste 140 de milioane de lei, în creştere cu 46% faţă de primul semestru al anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

În 2020, compania înregistrase o cifră de afaceri de 260 milioane lei, aproape de nivelul din 2019. Din cauza pandemiei, atât Lems, reţeaua proprie de magazine, cât şi activitatea de producţie nu au mai atins performanţa din ultimul deceniu în ceea ce priveşte rata anuală de creştere, care de obicei era de două cifre procentuale. Cu toate acestea, nivelul atins este unul mulţumitor, cu atât mai mult cu cât contextul pandemic a lovit puternic mai multe industrii, printre care şi cea de mobilă.

"Am răspuns proactiv provocărilor pandemiei, am respectat toate regulile şi am reuşit astfel să continuăm producţia. Nu este deloc uşor să activezi în industrie într-un asemenea context, în care trebuie să acorzi o atenţie deosebită păstrării sănătăţii angajaţilor. În acelaşi timp trebuie să accepţi că, din cauza măştii de protecţie şi a altor reguli, productivitatea scade. Şi e normal să fie aşa! În plus, măsurile anti-covid generează costuri destul de mari, care la început nici nu erau bugetate. Toate acestea se văd în rezultatele financiare ale oricărei companii, aşa că, în ansamblu, noi suntem mulţumiţi de evoluţia de anul trecut. Am ştiut să ne concentrăm pe produsele căutate pe piaţă, iar această strategie cred că ne-a păstrat la nivelul foarte bun atins în urmă cu doi ani", a declarat Alexandru Rizea, director general Lemet.

Anul acesta se anunţă unul extrem de bun, vânzările înregistrând un trend ascendent imediat după sfârşitul restricţiilor de circulaţie din primăvară. Acest lucru se explică atât prin creşterea necesităţii de amenajare şi reamenajare a locuinţelor, dar şi prin faptul că mulţi clienţi aveau luată decizia de cumpărare de mai mult timp, dar au amânat achiziţia până în momentul în care valul pandemic s-a temperat.

"Obiceiurile de consum ale românilor în ceea ce priveşte mobilierul nu s-au schimbat ca structură, pur şi simplu a crescut necesitatea de mobilier per ansamblu. Schimbarea importantă pe care am identificat-o este legată de accelerarea trendului crescător de comenzi în mediul online, deşi în mare măsură românii sunt conservatori şi doresc să 'simtă' mobilierul înainte de a-l comanda", explică Alexandru Rizea.

Deşi criza sanitară nu dă semne că se termină prea curând, investiţiile Lemet în produse, în capacităţile de producţie şi în reţeua de magazine Lems continuă conform planului. A fost demarat deja un important proiect de investiţii în energie verde, iar în luna decembrie a acestui an va fi dată în folosinţă o nouă hală de producţie. Pentru a acoperi cât mai bine întreg teritoriul ţării, mobilierul Lemet va ajunge în mai multe localităţi, atât prin deschiderea de magazine proprii, cât şi prin noi parteneriate cu magazine de profil.

Anul acesta, Lemet împlineşte 30 de ani de la înfiinţare. Momentul va fi marcat printr-o serie de evenimente la care vor putea participa toţi cei care au contribuit la succesul companiei, fie ei angajaţi, colaboratori sau clienţi. Mai mult, Lemet va sărbători şi prin lansarea unor campanii promoţionale de excepţie, pentru ca tot mai mulţi oameni să poată să-şi achiziţioneze mobilier de calitate superioară, produs de români, în România.

Fabrica Lemet la "borna" 30 de ani

Lemet a fost înfiinţată în 1991, iar anul acesta împlineşte 30 de ani. Începând cu 2005, compania localizată în Brebu, Câmpina, dezvoltă lanţul de magazine Lems ca brand al fabricii de mobilă.

 

Lemet deţine 10 linii de producţie cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn, a lemnului masiv şi finisarea acestora. Reţeua Lems este formată din 70 de magazine cu o suprafaţă totală de retail de peste 70.000 mp. Retailerul Lems este ce mai extinsă reţea de magazine de mobilă din România.

Zilele trecute, Lemet a deschis un nou magazin, la Timişoara, pe circa 1000 de mp, investiţia ridicându-se la 1 milion de lei, după cum ne-au spus reprezentanţii producătorului de mobilă.

 

Pe platforma Lemet de la Brebu şi în reţeaua Lems, activează peste 1600 de angajaţi, iar halele de producţie şi depozitare ale fabricii Lemet acoperă o suprafaţă totală de 41.000 mp. De pe porţile fabricii Lemet ies, anual, aprox. 150.000 kituri de mobilier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb