ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017Garanti Bank - profit net de 65 milioane lei, în scădere cu 13 milioane

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Garanti Bank - profit net de 65 milioane lei, în scădere cu 13 milioane

Grupul Garanti România a avut un profit net de 78,8 milioane lei, de la 96 milioane lei, în primele şase luni din 2018 comparativ cu intervalul similar al anului trecut 

Grupul Garanti România, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 78,8 milioane lei, în primul semestru din 2018, în scădere faţă de 96 milioane lei - profitul net înregistrat în aceeaşi perioadă din 2017.

În primele şase luni ale acestui an, Grupul Garanti a înregistrat venituri nete consolidate de 274,9 milioane lei şi o creştere de 10,2% a volumului total de active, care a urcat la 11,58 miliarde lei, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 64,6 milioane lei la finalul lunii iunie, activitatea sa comercială având un aport semnificativ la acest rezultat. În intervalul similar al anului precedent, banca a avut un profit net de 78,1 milioane lei.

În perioada analizată, Garanti Bank a înregistrat creşteri anuale de 9,8% pe segmentul volumului de credite, de 9,06 miliarde lei (de la 8,24 miliarde lei în perioada ianuarie - iunie 2017) şi de 13,9% în domeniul volumului de depozite, la 7,79 miliarde lei (de la 6,84 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului trecut).

Instituţia bancară anunţă că indicatorii săi de risc se află la un nivel confortabil, precizând: "Rata creditelor neperformante a continuat să scadă, fiind semnificativ sub media pieţei, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziţionează peste nivelul de 55%".

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group România, a declarat: "Rezultatele obţinute în primele şase luni sunt în linie cu obiectivele stabilite pentru 2018, având în vedere contextul macroeconomic şi prognozele noastre privind evoluţia economiei. Avem o strategie pe termen lung de a fi un partener financiar de încredere pentru clienţii noştri, pe toate liniile de business. Vom continua să ne concentrăm pe a ne dezvolta organic prezenţa pe piaţa locală, pe maximizarea satisfacţiei clienţilor, precum şi pe a ne menţine profitabilitatea şi calitatea portofoliului".

În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a continuat să crească, depăşind 300.000 de unităţi. Totodată, reţeaua naţională de POS-uri Garanti s-a extins în primele 6 luni şi a crescut cu 5%, ajungând la peste 13.000 terminale.

În prima jumătate a anului în curs, Garanti Credite de Consum a realizat un profit net de 5,3 milioane lei, de la 10,5 milioane lei în perioada similară din anul trecut, iar Garanti Leasing - un profit net de 8,9 milioane lei, de la 7,3 milioane lei, în intervalul ia­nuarie-iunie 2017.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primele şase luni, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,9 miliarde lire turceşti (732,1 milioane euro) şi active de 384,9 miliarde lire turceşti (72,25 miliarde euro). Portofoliul de credite (cash şi non-cash) s-a cifrat la 319,2 miliarde lire turceşti (59,92 miliarde euro). TGB deserveşte 15,8 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB. În primul semestru al anului, BBVA a înregistrat un volum consolidat al activelor de 689,6 miliarde euro şi un profit net atribuibil de 2,6 miliarde euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS