ÎN PRIMUL SEMESTRUArgus Constanţa a raportat afaceri în scădere cu 25%, la 80 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 august 2016

Argus Constanţa a raportat afaceri în scădere cu 25%, la 80 milioane lei

Producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia (SIF5), a raportat pentru primul semestru pierderi de 1,2 milioane lei, faţă de un rezultat pozitiv de 52.000 de lei în prima jumătate din 2015.

Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 25% la 80 milioane lei.

"Se resimte o presiune din ce în ce mai puternică, pe preţul de livrare a uleiului de floarea soarelui rafinat şi îmbuteliat, din partea clienţilor Argus Constanţa ce activează pe piaţa de retail din România fără să facă o corelare cu costurile de achiziţie şi de depozitare a seminţelor de floarea soarelui, ca materie primă", se arată în raportul Argus aferent primului semestru, potrivit Mediafax.

Acest fapt coraborat cu o reducere de an a nivelului consumului de ulei la nivel naţional, o concurenţă acerbă din partea celorlalţi producători (mari şi mici) ce activează în România sau în ţările vecine şi costurile comerciale impuse în derulare contractelor de vânzare, a condus şi conduce la diminuarea marjelor de profit ceea ce face ca societatea să înregistreze pierderi.

"La data prezentului raport, creditul de 110.000.000 lei angajat si accesat de către societate în anul 2015 este rambursat integral ( rambursare finalizată în iulie 2016)", se spune în raport.

În primul semestru al anului 2016 s-a înregistrat fuziunea prin absorţie dintre Argus Constanţa , în calitate de societate absobanta, si Rex Agra, în calitate de societate absobită. În primul semestru al anului 2016 structura acţionariatului a rămas relativ neschimbata respectiv SIF Oltenia - 86,21% şi alţii - 13%.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro