ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022Evergent Investments raportează un rezultat net de 65,2 milioane de lei

S.B.
Piaţa de Capital / 13 august

Evergent Investments raportează un rezultat net de 65,2 milioane de lei

EVERGENT Investments raportează pentru semestrul I depăşirea rezultatului net estimat pentru tot anul 2022.

Rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din 54,2 milioane lei profit net şi 11 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat. Valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.450 milioane lei, în creştere cu 1,7% faţă de S1 2021, iar valoarea activului net este de 2.278 milioane lei, în creştere cu 2,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Rezultatul net, de 65,2 milioane lei, al primului semestru marchează depăşirea ţintei previzionate pentru întreg anul 2022, confirmând rezilienţa companiei în contextul suprapunerii unor dezechilibre economice şi a tensiunilor geopolitice. Deşi aceşti factori au determinat creşterea aversiunii la risc, am explorat oportunităţile apărute şi le-am valorificat investind peste 100 milioane lei în această perioadă. Chiar dacă perspectiva recesiunii este tot mai pronunţată, rămânem încrezători în agilitatea echipei EVERGENT Investments de a opera cu prudenţă în acest mediu tumultos şi ne aşteptăm să închidem cu rezultate pozitive anul 2022.", a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al EVERGENT Investments.

Continuă investiţiile în Portofoliul Private Equity

Proiectele de tip private equity diferenţiază compania faţă de ceilalţi actori ai pieţei de capital şi aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung. Cadrul legal FIA permite alocarea a până la 40% în active nelistate, iar EVERGENT Investments şi-a setat o primă "bornă" de 20-25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.

Agrointens, companie din Grupul EVERGENT, a mărit suprafaţa pentru cultivarea afinelor prin achiziţia recentă a unui teren de 23 ha în Răţeşti, judeţul Argeş, ajungând după plantare la o suprafaţă totală de 109 ha.

Proiectul "Atria Urban Resort" a primit aprobarea de construire a Fazei a III a. 338 de apartamente vor fi construite în acord cu tendinţele globale privind sustenabilitatea şi reducerea amprentei de carbon. Clădirile vor fi dotate cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi cu recuperatoare de căldură.

Politica de dividend

În data de 10 iunie, compania a început distribuirea dividendelor în valoare totală de 62,2 milioane lei către acţionarii săi. Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend şi programele de răscumpărare, compania returnează valoare acţionarilor. Acest aspect este susţinut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziţie financiară puternică pe piaţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Plictis! Urmează SOP mai mare procentual ca austriecii de la ERSTE! Și ei cel puțin pe TLV sunt total inactivi!

    Cum e dle să nu faci nimic, sau aproape și să te premiezi în halul ăsta? 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro