ÎN TRIMESTRUL AL DOILEA,Vânzările OMV au crescut cu 9% dar şi costurile de explorare au crescut faţă de primul trimestru

Companii #Energie / 23 iulie 2015

Vânzările OMV au crescut cu 9% dar şi costurile de explorare au crescut faţă de primul trimestru

În trimestrul al doilea, Grupul OMV a înregistrat o creştere a producţiei de 1% faţă de trimestrul precedent, în ciuda închiderii producţiei din Yemen de la începutul lunii aprilie şi a faptului că producţia din Lybia a rămas închisă din motive de securitate, arată un comunicat cu rezultatele preliminare ale companiei.

Producţia de hidrocarburi a crescut, de la 303.000 barili de ţiţei echivalent/zi în primul trimestru, la 307.000 barili de ţiţei echivalent/zi.

Creşterea producţiei este datorată de volume mai mari produse în Norvegia ca rezultat a exploatării extinse a câmpului petrolifer Gudrun. În primul trimestru, acest câmp a suferit probleme tehnice, potrivit OMV. Producţia crescută din Noua Zeelandă arată randamentul sondelor suplimentare aduse pe câmpul Maari.

Creşterea vânzărilor de 9% faţă de trimestrul anterior este datorată şi de rezultatele din Norvegia, Tunisia şi Noua Zeelandă.

Costurile de explorare au crescut la aproape 110 milioane euro, în principal datorită închiderilor de sonde din România, Norvegia şi Austria. Preţurile mai mari ale ţiţeiului şi dezvoltarea favorabilă a ratei de schimb euro/dolar a avut un efect pozitiv asupra performanţei trimestriale.

Indicatorul OMV de rafinare a crescut uşor faţă de primul trimestru, în principal ca rezultat al extracţiei îmbunătăţite de benzină însă extracţia de diesel a scăzut iar preţurile mai mari la ţiţei light au avut un impact negativ asupra costului consumului propriu de ţiţei.

Rata utilizării rafinăriilor a rămas la un nivel "puternic" în trimestrul al doilea, asemănător cu primul trimestru.

Comparativ cu primul trimestru, performanţa afacerilor logistice cu gaz natural s-a deteriorat. Vânzările de gaze a urmat o tendinţă aşteptată a declinului sezonier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro