Abonament gratuit

ÎN ULTIMII ANIPiaţa şemineelor electrice a avut o evoluţie constantă

A consemnat EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

Piaţa şemineelor electrice a avut o evoluţie constantă

(Interviu cu Elena Olaru, marketing manager Hombee) 

Reporter: Cum a evoluat piaţa şemineelor din ţara noastră, în ultimul an?

Elena Olaru: Piaţa şemineelor electrice a avut o evoluţie constantă în ultimii ani. Modelele pe care le propune compania noastră pieţei româneşti sunt uşor de instalat în orice spaţiu de locuit, sunt similare celor tradiţionale, uşor de întreţinut şi utilizat, acestea neavând nevoie de coş de fum şi având un consum electric redus. Noi acoperim o gamă foarte largă de modele, dimensiuni şi culori, oferind, practic, posibilitatea ca cei interesaţi să îşi găsească uşor modelul potrivit pentru casa/apartamentul lor. Acestea creează atmosfera perfectă pe care ne-o dorim fiecare dintre noi.

Reporter: Ce estimări aveţi pentru acest an, legate de piaţa de profil?

Elena Olaru: În contextul economic actual, sperăm la o creştere anuală constantă a cifrei de afaceri. Sunt foarte multe proiecte imobiliare în plină ascensiune, ţinta noastră fiind consumatorul final, identificat ca actual şi viitor proprietar de spaţii locuibile, noi sau vechi.

Reporter: Cum a evoluat preţul şemineelor?

Elena Olaru: Şemineele sunt accesibile oricărui buget, acestea putând fi achiziţionate direct din showroom-ul nostru sau de pe site-ul companiei (Şeminee electrice 3D - Hombee). Clientul are avantajele specifice - transportul inclus şi, dacă este solicitat, şi montajul acestora - practic, începând cu preţurile de minim 900 de lei, poţi da viaţă casei tale alegând un şemineu clasic, modern sau tradiţional.

Hombee oferă o gamă variată de şeminee electrice Dimplex şi ClassicFlame, la cele mai accesibile preţuri.

Reporter: Care este raportul cerere/ofertă pe piaţa noastră?

Elena Olaru: Există o cerere constantă pe piaţa de şeminee şi, prin promovarea continuă a acestor produse, putem creşte numărul de clienţi.

Reporter: Ce tipuri de şeminee sunt cele mai solicitate?

Elena Olaru: Cele mai solicitate şi vândute şeminee sunt în continuare cele clasice, tradiţionale, dar există un interes din ce în ce mai crescut şi pentru modelele moderne, minimaliste, care se potrivesc perfect apartamentelor noi aflate în stadiul "la gata" sau deja locuite.

Reporter: Ce tendinţe sunt în piaţă?

Elena Olaru: Tendinţele pieţei sunt culorile alb/crem/maro şi wenge, dar clienţii pot opta să achiziţioneze acelaşi model de şemineu în diferite dimensiuni astfel încât să se potrivească perfect cu locul alocat montajului. Şemineul trebuie alimentat la o sursă de curent de 220 V, căldura emanată în ambient putând fi în diferite trepte, viteze şi variaţii optice, creând astfel imaginea vizuală de jar stins, jar aprins, flacără 100% reală. Toate acestea crează un ambient cald, foarte cald şi deosebit de intim şi prietenos, ambientul devenind, la o simplă utilizare a telecomenzii aferente produsului ales, unul de poveste.

Reporter: Ce tipuri de şeminee comercializează compania pe care o reprezentaţi?

Elena Olaru: Tipurile comercializate se compun din binomul focar şi mantaua decorativă, care pot fi alese dintre cele câteva sute de modele, existând astfel o infinitate de combinaţii de focare, cu foc deschis sau închis, şi mantaua, care decorează şemineul după gustul fiecăruia.

Reporter: Ce cifră de afaceri aţi avut în prima jumătate a anului acesta şi ce estimări aveţi pentru întreg anul în curs?

Elena Olaru: Avem în plan creşterea cifrei de afaceri mai ales că, în această perioadă a anului, în sezonul rece, acesta este cadoul perfect pe care îl poţi face casei tale, lansând noi modele, cum ar fi cele de perete, modele expert, comode TV cu şemineu, focare electrice liniare sau Dimplex optimyst, care este un produs recent lansat şi foarte performant. Acoperim, practic, toată gama de cereri. Deviza noastră este "nicio casă fără şemineu".

Reporter: Care este profilul clientului dumneavoastră şi câţi bani alocă, în general, pentru achiziţia unui şemineu?

Elena Olaru: Clienţii suntem fiecare dintre noi, fiecare posesor de spaţiu de locuit - proprietar sau chiriaş - viitorii proprietari de apartamente în construcţiile rezidenţiale, hotelurile cu camere rustice sau moderne şi deja proprietarii apartamentelor/caselor achiziţionate în anii precedenţi.

Şemineul DIMPLEX este la un click distanţă de casa fiecăruia, putând fi obiectul preferat al casei noastre, sufletul locuinţei în care locuim.

Alegerea perfectă este şemineul unic, diferit, autentic, care înnobilează ambientul, iar noi considerăm deja că acesta este un must have al caselor noastre, reuşind să creeze emoţie pură şi home experience de neimaginat.

Reporter: Vă mulţumesc!

(Interviu preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie