Abonament gratuit

Înainte de alegeri, elevii cer guvernanţilor 10 reforme în învăţământ

A.P.
Miscellanea /

Înainte de alegeri, elevii cer guvernanţilor 10 reforme în învăţământ

Introducerea unui modul de educaţie ecologică în programa de la biologie sau chimie, pentru a-i ajuta pe elevi să înţeleagă fenomenul schimbărilor climatice, reformarea planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi gimnazial începând cu anul şcolar 2021-2022, restructurarea Caselor Corpului Didactic în livratori "de servicii de formare calitative" - sunt câteva dintre solicitările pe care Consiliul Naţional al Elevilor le lansează tuturor partidelor politice, înainte de alegerile parlamentare, conform g4media.

"Alegerile parlamentare se apropie şi, odată cu acestea, reconfigurarea programului de guvernare şi stabilirea unor noi obiective ale următorului Guvern. În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor lansează cele 10 obiective pentru dezvoltarea educaţiei", anunţă organizaţia, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Elevii spun că "scopul nostru este ca toate partidele politice să îşi asume aceste obiective absolut necesare pentru dezvoltarea sistemului de învăţământ preuniversitar", citează g4media.

Comunicatul Consiliului Naţional al Elevilor

"Alegerile parlamentare se apropie şi, odată cu acestea, reconfigurarea programului de guvernare şi stabilirea unor noi obiective ale următorului Guvern. În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor lansează cele 10 obiective pentru dezvoltarea educaţiei, obiective care conţin atât o parte de contextualizare, cât şi o parte de măsuri concrete pe care decidenţii să le includă în programul lor de guvernare. Scopul nostru este ca toate partidele politice să îşi asume aceste obiective absolut necesare pentru dezvoltarea sistemului de învăţământ preuniversitar.

De ce sunt acestea cele mai reprezentative măsuri pe care le putem cere de la partidele politice în an electoral? Partidele politice nu discută cu elevii, deşi guvernarea se face şi pentru aceştia, întrucât politice educaţionale ne afectează în mod direct. Consiliul Naţional al Elevilor a consultat sute de elevi din întreaga ţară prin intermediul unor ateliere de lucru online realizate de consiliile judeţene ale elevilor, cu sprijinul consiliilor şcolare ale elevilor. Pe modelul Sustainable Development Goals (SGDs) şi European Youth Goals (EYGs), am creionat împreună cele 10 obiective pentru dezvoltarea educaţiei, din perspectiva elevilor din România.

1. Burse în toată România

2. Educaţie pentru sustenabilitate

La nivel global, statisticile sunt destul de clare: schimbările climatice sunt reale, iar ele au loc cu o viteză alarmantă. În România, poluarea cu plastic este un subiect care, până de curând, a lipsit cu desăvârşire de pe agenda publică a decidenţilor politici.

Pentru a veni în sprijinul soluţionării acestei probleme, Consiliul Naţional al Elevilor propune următoarele obiective:

introducerea unui modul obligatoriu de educaţie ecologică pentru cadrele didactice, astfel încât acestea să aibă abilităţile necesare pentru a preda educaţia pentru sustenabilitate;

implementarea Legii 194/2019 în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din România, pentru a asigura finanţarea necesară colectării selective în aceste unităţi;

şcoli debirocratizare pe bune - toate documentele de studii, cererile de la secretariatul şcolii, precum şi actele administrative privind transparenţa decizională/ instituţională vor putea fi vizualizate online;

utilizarea resurselor educaţionale digitale, protejând, totodată, mediul înconjurător prin reducerea consumului de hârtie în şcoli;

introducerea unui modul de educaţie ecologică/ educaţie pentru sustenabilitate în trunchiul comun/ în programa uneia dintre materiile existente (ex.: biologie/ chimie), pentru a-i ajuta pe elevi să înţeleagă mai multe despre fenomenul schimbărilor climatice.

3. Planuri-cadru actualizate

În urmă cu doi ani, Consiliul Naţional al Elevilor a iniţiat campania "Planurile-cadru au nevoie de o schimbare reală!", campanie care s-a bucurat de susţinerea a peste 130.000 de cetăţeni care solicitau reforma curriculară."

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. lesin de curiozitate sa aflu parerea ministrului de resort!

  daca este interesata de propunerea copiilor de la care avem tot mai mult de invata sa iasa la rampa

  daca nu sa-si dea demisia din respect pentru ideile pe care ea ar fi trebuit sa le lanseze in spatiul public! 

  Dar voi elevii ce oferiți? Uite eu sunt perfect de acord cu bursele dar pentru 7-8 elevi cu mediile cele mai bune dintr-o clasă de 25 elevi

  Restul la revedere... 

  Vor toți, dar absolut toti burse, cu banii obținuți cumpără burgeri și sucuri, aruncă toate resturile pe jos nici macar la coș si cer educație ecologică în școli!

  Vor abonamente gratuite se urcă în autobuz,stau obligatoriu jos,țipă că dracii si se amuză de bătrânii care stau stingheri in picioare!

  Scoala e nașpa (dar bursele si abonamentele sunt bune) ! 

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie