Abonament gratuit

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE A RESPINS RECURSULLiviu Dragnea rămâne în închisoare

Ziarul BURSA #Politică /

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, rămâne în spatele gratiilor, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a res-pins, ieri, recursul în casaţie depus de acesta în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În urmă cu o săptămână, fostul lider PSD - aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare - a apărut în faţa judecătorilor şi le-a spus din nou că este nevinovat. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat atunci că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului "s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răs-turnat", iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat, relatează news.ro.

Recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Instanţa supremă a respins recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Drag-nea.

"Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Drag-nea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum şi onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă", a decis ICCJ.

Liviu Dragnea s-a prezentat pe 14 ianuarie în faţa judecătorilor şi a stat mai puţin de o oră la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii au amânat atunci pronunţarea pentru data 21 ianuarie (n.r. ieri).

Avocatul său, Flavia Teodosiu, a precizat că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului "s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răs-turnat", iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat.

Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

În 10 decembrie 2019, ICCJ i-a res-pins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a res-pins cererea de suspendare a executării pedepsei.

"În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu", se arăta în decizia instanţei.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat atunci că acesta se consideră în continuare un om nevinovat, iar ceea ce a susţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul contestaţiei în anulare, este perfect legal şi admisibil.

Fostul lider al PSD, Liviu Drag-nea, a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

24 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4902
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4738
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0541

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie