Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Inflaţia din zona euro se menţine în teritoriu negativ

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Rata anuală a inflaţiei din zona euro a rămas în teritoriu negativ în luna martie, la -0,1%, conform estimării preliminare publicate ieri de Eurostat.

Totuşi, evoluţia arată o uşoară îmbunătăţire comparativ cu luna februarie, când rata anuală a inflaţiei din zona euro a fost de -0,2%.

Potrivit Eurostat, cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate, în luna martie, la servicii: +1,3%, faţă de un avans de 0,9% consemnat în februarie. Urmează creşterile preţurilor alimentelor, alcoolului şi ţigărilor: +0,7%, comparativ cu o majorare de 0,6% în februarie. În schimb, preţul energiei a scăzut cu 8,7%, după un declin de 8,1% în februarie.

La începutul acestei luni, Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a redus estimările privind rata inflaţiei din zona euro în 2016 şi 2017, pe fondul scăderii preţurilor energiei. Conform noilor prognoze, zona euro ar urma să înregistreze o inflaţie de 0,1% în acest an, faţă de 1% cât era estimarea precedentă, iar în 2017 - de 1,3%, faţă de 1,6%, cât era previziunea anterioară.

Ţinta de inflaţie a BCE este de circa 2%.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie