INS: Afacerile din comerţ au sporit cu 3,2% în primele şapte luni

T.B.
Macroeconomie / 22 septembrie

INS: Afacerile din comerţ au sporit cu 3,2% în primele şapte luni

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut, în termeni nominali, cu 3,2% în primele şapte luni al acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate vineri, relatează agerpres.ro.

Evoluţia a fost impulsionată de creşterea activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+16,1%), a comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+16,1%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+14,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,2%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+2,4%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-7,6%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,4%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţ au crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,5%.

În iulie comparativ cu iunie 2023, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,1%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+53,4%), cifrei de afaceri din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+14,8%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+1,3%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-9,5%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-2,3%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-1,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-0,3%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-0,2%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,6%.

În iulie 2023 comparativ cu iulie 2022, afacerile din comerţul cu ridicata, serie brută, au scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,9%, ca urmare a declinului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-15,5%) şi din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-14,4%). Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+14,0%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,2%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+1,7%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+1,3%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,1%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, comparativ cu luna iulie 2022, cifra de afaceri din comerţ a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb