Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

INS:Managerii estimează o creştere a preţurilor în comerţul cu amănuntul, până în august

G.U.
Miscellanea /

Managerii estimează o creştere a preţurilor în comerţul cu amănuntul, până în august

Managerii estimează o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, precum şi o creştere moderată a numărului de salariaţi în construcţii şi comerţul cu amănuntul, dar şi creşterea preţurilor în comerţul cu amănuntul, în perioada iunie-august, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), transmite News.ro.

"Tendinţe în evoluţia activităţii economice în perioada iunie-august 2020: creşterea activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, creştere moderată a numărului de salariaţi în construcţii şi comerţul cu amănuntul, creşterea preţurilor în comerţul cu amănuntul", arată datele INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului se va înregistra cea mai mare creştere (sold conjunctural +86%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +53%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

Potrivit estimărilor din luna iunie, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +28%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +6%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creşterea preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

De asemenea, conform estimărilor din luna iunie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere (sold conjunctural -16%).

"Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă", arată INS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie