Crypto

INS:Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în perioada ianuarie-noiembrie 2020

S.B.
Miscellanea #Construcţii / 15 ianuarie

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în perioada ianuarie-noiembrie 2020

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în primele 11 din 2020, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 19,3%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"Perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2019. Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 16,7%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+50%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+29,9%) şi la construcţiile noi (+8,4%). Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+18,8%), lucrările de construcţii inginereşti (+18,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+12,9%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,3%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+49%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+38,4%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+9,7%)", arată datele INS.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului construcţiilor inginereşti (+23,1%), clădirilor rezidenţiale (+20,4%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+14,2%).

În noiembrie 2020 comparativ cu octombrie 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută,cu 3,3%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale (-6,5%), lucrările de construcţii noi (-3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2,9%).

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 7%, respectiv cu 2,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 0,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,8%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-10,2%), lucrările de construcţii noi (-6,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul clădirilor nerezidenţiale si al construcţiilor inginereşti a scăzut cu 12,2%, respectiv cu 4,8%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 1,6%.

În noiembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 7,8%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+23,6%), al lucrărilor de construcţii noi (+7,5%) şi al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+2,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+21,5%) şi lucrărilor de construcţii inginereşti (+9,6%).

Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+32,8%), lucrările de construcţii noi (+11,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+3,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate arată creşteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+29,1%), construcţiilor inginereşti (+17,1%) şi ale clădirilor nerezidenţiale (+0,1%).

Indicii de volum în construcţii se determină prin deflatarea datelor valorice cu indicii de cost în construcţii pe elemente de structură şi pe obiecte de construcţii. Indicii de volum în construcţii sunt calculaţi pe total ramură construcţii (secţiunea F CAEN Rev.2), pe elemente de structură (lucrări de construcţii noi, reparaţii capitale şi lucrări de intreţinere şi reparaţii curente) şi pe obiecte de construcţii (clădiri rezidenţiale, clădiri nerezidenţiale şi construcţii inginereşti). Indicii lucrărilor de construcţii pe total se calculează ca medie aritmetică ponderată a indicilor pe elemente de structură sau a indicilor pe obiecte de construcţii, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si se va trantii in perioada 2022-2024!!

    semnat comenturi “cretine” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro