Crypto

INTERVIU BURSA: RAED ARAFAT, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, ŞEFUL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ:"Aglomeraţia de la Urgenţe arată un sistem medical defectuos"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 30 septembrie 2019

"Aglomeraţia de la Urgenţe arată un sistem medical defectuos"

Valoarea totală a investiţiilor pentru 2015-2022 - 900 milioane euro "Medicii care lucrează atât în sectorul public, cât şi în cel privat duc la o căpuşare a sistemului public şi la o disfuncţionalitate în interiorul acestuia"

Porţile sistemului sanitar au fost închise una după cealaltă, în contextul în care numărul pacienţilor care pot fi văzuţi de medicii de familie a fost redus şi este nevoie de plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor de sănătate pentru a avea acces în sistem, consideră Raed Arafat, secretar de stat în ministerul afacerilor interne, şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă.

Domnia sa precizează că această situaţie a condus la aglomerarea unităţilor de primiri urgenţe, la care cetăţenii apelează ca fiind ultima lor şansă.

Raed Arafat ne-a declarat, în cadrul unui interviu: "Pe domeniul medicinii de urgenţă, consider că am evoluat în ultimii ani, începând cu 2007, dar, din punctul meu de vedere, are nevoie de susţinere continuă. Ideea care a tot circulat, conform căreia în sistemul medical de urgenţă s-a investit deja mult şi trebuie să ne uităm la alte segmente este total greşită. Da, este nevoie să ridicăm şi alte ramuri, dar în niciun caz să stopăm sistemul de urgenţă, pentru că apoi se va prăbuşi acesta. Trebuie să recunoaştem că, odată cu trecerea vremii, anumite soluţii, care existau la un moment dat, ca de exemplu existenţa unui medic pe fiecare ambulanţă, astăzi nu mai pot fi aplicate, şi, astfel, sunt judeţe care chiar nu mai au medici".

Totodată, domnia sa a subliniat că o altă problemă esenţială a sistemului de sănătate o reprezintă şi resursa umană.

"Este nevoie de continuarea dezvoltării resursei umane şi de asigurarea locurilor pentru rezidenţi", a subliniat Raed Arafat.

În plus, domnia sa consideră că sis-temul de sănătate a devenit prioritar pentru decidenţii din Guvernare, în sensul în care s-au asigurat plăţi salariale mult mai corecte, dar mai trebuie luate şi alte măsuri.

"Eu insist asupra faptului că doar creşterea salarială, fără alte măsuri complementare, nu este suficientă", a subliniat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat consideră că sistemul de sănătate public are nevoie de personal loial acestuia, nu împărţit între privat şi stat, mai ales cu salariile practicate acum, dacă vrem să evolueze corect.

"Nu trebuie să avem medici care lucrează în ambele părţi şi care se plimbă cu pacienţii. Trebuie, la un moment dat, să ajungem la nişte lucruri transparente, corecte. Sectorul public trebuie să fie întărit, nu înlocuit şi nu slăbit. Nicio ţară nu poate să stea fără un sector public puternic, mai ales o ţară care are o populaţie care nu este la un nivel de trai foarte ridicat, avem foarte mulţi oameni săraci sau la limita sărăciei şi din această cauză sectorul public trebuie să poată să acopere nevoile acestora", a mai precizat Raed Arafat.

Conform domniei sale, investiţiile prevăzute în sistemul de urgenţă, între anii 2015 şi 2022, vor atinge 900 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. CIUDAT , CA E DE MULTI ANI , IN TARA ASTA !!! ABIA ACUM OBSERVA , CA SISTEMUL MEDICAL , LA STAT , ESTE O RUINA ??? CA NU TE BAGA , NIMENI IN SEAMA , SI TOATA LUMEA , ASTEAPTA SPAGA ??? CA PANA NU DAI BANI , CU HARNICIE , IN STANGA , SI IN DREAPTA , POTI SA CAZI , DE PE SCAUNUL , PE CARE ASTEPTI , CU ORELE , SA TE INTREBE CINEVA , '''''' DACA MAI TRAIESTI ''''''' ???? IN OCHII ACESTUI PERSONAL MEDICAL , LA STAT , NU ESTI ALTCEVA DECAT , UN BALAST , O CANTITATE NEGLIJABILA , UN INDIVID , IN PLUS , PE PAMANT !!! TOT !!! , CE E LA STAT , TREBUIE URGENT DESFIINTAT , CAT MAI URGENT , CU PUTINTA !!! SI TRECUT , TOTUL , LA PRIVAT !!! NU SANT OAMENI , CI MONSTRII !!! NISTE MONSTRII , CU JURAMINTE CALCATE , POTI SA LE MARESTI SALARIILE , SI LA 100 000 DE LEI NOI , PE LUNA !!! TOT SPAGA , O SA-TI CEARA , SI TOT , DUPA SPAGA , UMBLA !!! NU LE PASA , DE OAMENI , LE PASA , DOAR DE BANI !!! MINISTRA ACEEA , NESUFERITA , PUSA SEFA , PESTE SISTEMUL MEDICAL , SPUNE LA TV , CA TOT PACIENTII SANT DE VINA !!! CA , ''''''' NU TREBUIE SA LE DEA SPAGA !!! SA NU LE DEA NIMIC !!! '''''''' ; VEDETI , DACA , NU E PIELEA EI IN JOC ??? TE LASA , SA MORI PE MASA , PUR , SI SIMPLU , S-AU STAND PE SCAUN , ASTEPTAND , SA TE AJUTE CINEVA !!! CINE NE-O FI BLESTEMAT , SA NE NASTEM , IN TARA ASTA ???

  1. bre dementule bea apa rece, respira pe nas, suge-o, fa ceva ca bubui

   ????????????????

  Ar trebui desfiintate toate spitalele cu medici cu tot, asa ar vrea domnul Arafat...si nu e o noutate...doar SMURD sa ramana pe piata sa ia toti banii si toate contractele...asta vrea de fapt domnul acesta.

  L-am avertizat public pe domnul Raed Arafat, pe toate vocile posibile, să nu atribuie licitația pentru implementarea la DSU/SMURD a sistemului de management Balanced Scorecard (BSC) unei firme abonate la contracte cu statul care posedă COMPETENȚĂ ZERO în domeniul acestui sistem de management. Dar domnul Arafat și-a pus ochelarii de Matrix și a forjat mai departe cu acel ”ceva intenționat” pe care a dorit musai să-l facă:

  ”Va anuntam ca la data de 30.09.2019 autoritatea contractanta MINISTERUL AFACERILOR INTERNE a desemnat castigator pe UNIQUE SOLUTIONS la lotul 1 - Servicii de instruire a personalului implicat în procesul de implementare a sistemului de mangement strategic și al performanței – BSC aferent procedurii de Licitatie deschisa "Servicii de consultanță implementare BSC, servicii de instruire personal și servicii de dezvoltare a aplicației informatice BSC”. 

  Prin această decizie a instituției pe care o conduceți, ați acționat împotriva intereselor acesteia și al bunului simț, târând-o în mocirla INCOMPETENȚEI și ABUZULUI. Nu veți fi iertat pentru asta, nu numai pentru cele 7,000,000 de lei din banii noștri aruncați pe fereastră, dar și pentru că v-ați bătut joc de o disciplină de management despre care habar nu aveți. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro