ÎNTR-UN POST NON-EXECUTIVFostul CEO al Bursei din Hong Kong se alătură platformei MarketAxess

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie

Charles Li Xiaojia

Charles Li Xiaojia

La MarketAxess sunt tranzacţionate datorii listate în SUA

Charles Li Xiaojia, fost director executiv al Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), operatorul Bursei din Hong Kong, s-a alăturat platformei MarketAxess, pe care sunt tranzacţionate datorii listate în SUA, la Nasdaq. Charles Li Xiaojia, care a condus HKEX până anul trecut, ocupă acum funcţia de director non-executiv al MarketAxess, iar acesta este primul său rol corporativ preluat după ce a părăsit operatorul celei de-a treia mari burse din Asia, în decembrie 2020.

Charles Li, care îşi desfăşoară activitatea în Hong Kong, s-a alăturat din 13 iulie board-ului platformei, oferind consultanţă. Platforma, care are sediul în New York, se extinde rapid în Asia.

Charles Li declară citat de South China Morning Post: "Am un interes puternic pentru companiile de infrastructură de piaţă. Alăturarea mea la consiliul MarketAxess îmi va permite să învăţ şi să contribui în continuare la construirea pieţelor electronice pentru tranzacţionarea produselor cu venit fix la nivel global.

Amintim că, în luna mai 2020, HKEX informa că directorul său executiv, Charles Li, va demisiona din funcţie în octombrie 2021, la finele mandatului, ori mai devreme, dacă va fi găsit un succesor. Anunţul a venit la şapte luni după retragerea ofertei de 36,2 miliarde de dolari lansată de HKEX pentru London Stock Exchange.

Charles Li a deţinut funcţia de director executiv al HKEX din 2010, iar analiştii spuneau că decizia sa de a părăsi bursa ridică semne de întrebare cu privire la planul pe care îl va avea aceasta după plecarea sa, respectiv la direcţia strategică pe care o va urma după zece ani sub mandatul lui. De când a părăsit HKEX, Charles Li a declarat că este ocupat cu crearea unei platforme care va fi lansată în acest an şi care va ajuta companiile mici să strângă fonduri.

Din data de 24 mai 2021, Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. îl are în fruntea sa pe directorul executiv Alejandro Nicolas Aguzin. Argentinianul în vârstă de 52 de ani este primul străin care conduce operatorul Bursei din Hong Kong. Mandatul său este de trei ani şi se va încheia în 23 mai 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro