ZIARUL BURSA

28 octombrie
Cadrul legislativ european privind reţelele 5G, deficitar

COMITETUL ECONOMIC ŞI SOCIAL EUROPEAN:Cadrul legislativ european privind reţelele 5G, deficitar

George MarinescuMiscellanea / 21 iulie

Implementarea pe scară largă a tehnologiei 5G ar trebui să aibă la bază şi studii de impact asupra mediului înconjurător, instrumente sau măsuri suficiente, atât pentru reducerea amprentei energetice a infrastructurii reţelelor 5G, cât şi pentru promovarea reciclării reziduurilor electronice în contextul impunerii unei implementări rapide şi nelimitate, se arată într-un document de lucru dezbătut, ieri, de Comitetul Economic şi Social European (CESE), document întocmit de raportorul Dumitru Fornea, secretar general al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian.

Cel mai mare furnizor mondial de fructe se listează la New York

Cel mai mare furnizor mondial de fructe se listează la New York

A.V.Internaţional / 21 iulie

Dole vrea să atragă până la 598 de milioane de dolari prin vânzarea a 26 de milioane de titluri Compania ţinteşte o evaluare maximă de 2,1 miliarde de dolari Prospectul IPO: "Este posibil să ne confruntăm cu riscuri legate de acoperirea datoriei" 

Dole Plc, cel mai mare distribuitor mondial de fructe şi legume proaspete, şi-a stabilit, săptămâna aceasta, termenii pentru oferta publică iniţială (IPO) pe care o va lansa la New York Stock Exchange (NYSE), compania cu sediul în Dublin, Irlanda, urmând să vândă prin intermediul pieţei 26 de milioane de titluri la un preţ cuprins în intervalul 20-23 de dolari/acţiune.

"În 5-10 ani, nevoia de a deţine o maşină va scădea semnificativ"

PENTRU CĂ TOATE TIPURILE DE TRANSPORT ORĂŞENESC VOR FI FOARTE BINE INTEGRATE"În 5-10 ani, nevoia de a deţine o maşină va scădea semnificativ"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 21 iulie

(Interviu cu Călin Leuştean, Manager Operaţiuni Bolt România) 

Reporter: Trecem printr-o perioadă în care facem eforturi să ne aliniem cerinţelor UE referitoare la reducerea emisiilor de CO2. În acelaşi timp, traficul aglomerat ne cere să recurgem la mijloace de transport alternative maşinilor. Astfel, oamenii apelează tot mai mult la trotinetele electrice. Cum a evoluat cererea, în ultimul an, pe acest segment?

Analiştii prognozează o creştere anuală de 140% a profiturilor pe acţiune

AŞTEPTĂRI POZITIVE DE LA RAPORTĂRILE COMPANIILOR EUROPENEAnaliştii prognozează o creştere anuală de 140% a profiturilor pe acţiune

A.I.Piaţa de Capital / 21 iulie

La Bursa de Valori Bucureşti, sezonul raportărilor financiare debutează săptămâna viitoare  

Sezonul raportărilor financiare ale companiilor din Europa a început săptămâna trecută, iar analiştii prognozează o creştere anuală de 140% a profiturilor pe acţiune, în al doilea trimestru al anului, notează CNBC.

Pieţele din Europa încearcă să se stabilizeze

BURSELE LUMIIPieţele din Europa încearcă să se stabilizeze

A.V.Internaţional / 21 iulie

Bursele din Europa au încercat să se stabilizeze ieri, după vânzări importante în ziua anterioară, evoluţia fiind determinată de rezultatele financiare anunţate de unele companii din regiune.

Euronext Paris

- Titlurile grupului industrial Alstom SA au urcat cu 3%, la 36,22 euro la ora locală 15.18, după ce producătorul trenurilor de mare viteză TGV a raportat creşterea vânzărilor sale trimestriale, în urma majorării comenzilor, în special în Europa. În trimestrul al doilea din 2021, vânzările companiei franceze au crescut cu 146%, la 3,7 miliarde de euro.

Charles Li Xiaojia

ÎNTR-UN POST NON-EXECUTIVFostul CEO al Bursei din Hong Kong se alătură platformei MarketAxess

V.R.Internaţional / 21 iulie

La MarketAxess sunt tranzacţionate datorii listate în SUA 

Charles Li Xiaojia, fost director executiv al Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), operatorul Bursei din Hong Kong, s-a alăturat platformei MarketAxess, pe care sunt tranzacţionate datorii listate în SUA, la Nasdaq. Charles Li Xiaojia, care a condus HKEX până anul trecut, ocupă acum funcţia de director non-executiv al MarketAxess, iar acesta este primul său rol corporativ preluat după ce a părăsit operatorul celei de-a treia mari burse din Asia, în decembrie 2020.

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

G.M.Miscellanea / 21 iulie

Dronele Watchkeeper X ar urma să fie fabricate în ţara noastră, la Bacău, după ce compania britanică U-TacS şi compania românească Aerostar SA au semnat, ieri, un memorandum pentru crearea consorţiului Watchkeeper. Acest consorţiu, care va angrena şi participarea companiilor Thales Systems Romania şi Romaero SA, dar şi a Institutului Naţional de Cercetare Aerospaţială din România "Elie Carafoli" (INCAS), va sta la baza parteneriatului economic pe care compania britanică U-TacS îl propune Ministerului Apărării Naţionale, care doreşte să achiziţioneze 7 sisteme tactic-operative de drone UAS clasa II.

Legea consumatorului vulnerabil, pe lista sesiunii extraordinare a Parlamentului

SOLICITARE PSD:Legea consumatorului vulnerabil, pe lista sesiunii extraordinare a Parlamentului

G.M.Politică / 21 iulie

PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de formaţiunea politică.

"PSD solicită preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Ludovic Orban, să convoace Parlamentul într-o sesiune extraordinară pentru rezolvarea urgentă a situaţiei dramatice în care se află peste jumătate de milion de români, confruntaţi cu riscul de a fi debranşaţi de la reţeaua de energie electrică din cauza creşterii explozive a preţurilor", se menţionează în documentul citat.

Curtea Constituţională a României - "oaia neagră" în raportul privind statul de drept al Comisiei Europene

G.M.Politică / 21 iulie

Decizia Curţii Constituţionale din 8 iunie 2021 ridică îngrijorări serioase, întrucât pune la îndoială principiul supremaţiei dreptului Uniunii Europene în faţa dreptului intern, se arată în secţiunea privind ţara noastră din raportul privind statul de drept publicat, ieri, de Comisia Europeană. Oficialii de la Bruxelles nu sunt de acord cu decizia CCR care nu a acceptat hotărârea din 18 mai 2021 a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene care stabilea că fiecare instanţă din ţara noastră poate decide singură cu privire la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), secţie care nu s-ar înscrie în normele dreptului european, deoarece nu ar asigura independenţa magistraţilor şi a actului de justiţie.

Olarii-bucătari, demonstraţii de virtuozitate la Muzeul Astra

Olarii-bucătari, demonstraţii de virtuozitate la Muzeul Astra

O.D.Cultură / 21 iulie

Olăritul va fi în centrul atenţiei la târgul organizat de Muzeul Astra din Sibiu care se va desfăşura de azi până duminică. La muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, 26 de olari din România, Ungaria şi Republica Moldova se vor întrece la roata olarului, dar şi în gătit reţete tradiţionale pe vatră deschisă, în vase de lut.

RAPORTIndustria de media şi divertisment, în creştere în 2021

O.D.Media-Advertising / 21 iulie

Tot mai multe domenii de activitate îşi revin după criza în care le-a aruncat pandemia. Media şi divertismentul nu fac excepţie, chiar dacă specialiştii susţin că încă nu a fost depăşită complet criza sanitară. În acest moment este importantă direcţia în care se mişcă lucrurile. Industria de media şi divertisment din ţara noastră ar urma să crească în acest an cu 8,09% comparativ cu 2020, la o valoare de 2,62 miliarde euro, peste nivelul pre-pandemie (2,53 miliarde euro în 2019), conform celei de-a 22-a ediţii a raportului PwC Global Entertainment & Media Outlook 2021-2025 (GEMO).

Olimpiada schimbărilor forţate de pandemie

Olimpiada schimbărilor forţate de pandemie

O.D.Sport / 21 iulie

Jocurile Olimpice de la Tokyo reprezintă un moment de cotitură pentru această mare competiţie sportivă. Tot ceea ce se ştia despre jocuri a fost schimbat, s-a ajuns inclusiv la slogan, iar dorinţa de a ţine neapărat o competiţie pe care nu o mai vor nici gazdele, nici o parte dintre sportivi şi sponsori şi la care nu va asista nimeni va produce pagube de imagine importante, care vor fi cuantificate în timp.

"Avalanşă" de candidaţi la Universitatea Transilvania din Braşov

"Avalanşă" de candidaţi la Universitatea Transilvania din Braşov

O.D.Miscellanea / 21 iulie

Absolvenţii de liceu şi-au refăcut lista de priorităţi, iar anul acesta tot mai mulţi sunt hotărâţi să urmeze cursurile unei facultăţi. Cum plecatul la muncă în străinătate nu mai reprezintă o variantă atât de atrăgătoare ca în trecut, din cauza pandemiei, univeristăţile au parte de o surpriză plăcută, cel puţin în ceea ce priveşte înscrierile, cunoştinţele urmând să fie verificate pe parcurs, acolo unde nu se dă examen de admitere.

Ediţia din 28.10.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9253 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 21 iulie

Euro a scăzut, ieri, cu 0,09 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9253 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1761 dolari, în depreciere cu...

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo