Abonament gratuit

Inundaţii de proporţii în România. Valoarea totală a daunelor produse de ape

A.B
Miscellanea /

Sursa Foto: Digi24

Sursa Foto: Digi24

Aversele torenţiale au produs, în ultimele 24 de ore, inundaţii in 90 de localităţi din 19 judeţe, cele mai afectate fiind Alba, Bihor, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Neamţ şi Suceava. Sute de gospodării au fost inundate, o femeie a fost luată de viitură, iar alte persoane au fost evacuate, a anunţat, marţi dimineaţa, IGSU - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenta.

Cele 19 judeţe sunt: Arad, Alba, Argeş, Bacau, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea).

Din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru extragerea apei din 171 case, 286 curţi şi 98 beciuri/subsoluri.

Judeţul Botoşani a fost afectat, conform datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, miercuri, la ora 8,00, râul Prut măsura la Oroftiana 748 centimetri, cu 98 de centimetri peste cota de pericol, având tendinţa de creştere.

În judeţul Alba, situaţia cea mai gravă fiind înregistrată în municipiul Aiud, unde au fost inundate sute de case şi anexe gospodăreşti, precum şi obiective economice, iar 32 de persoane sunt sinistrate, fiind cazate în sala de sport

În Hunedoara, peste 380 de gospodării din opt localităţi ale Văii Jiului au fost afectate de inundaţiile care s-au produs vineri dimineaţa pe râul Jiul de Vest, 282 de persoane fiind evacuate din calea apelor, relevă un prim bilanţ al pagubelor dat publicităţii sâmbătă de Prefectura Hunedoara.

"Au fost afectate opt localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. Au fost evacuate din locuinţe de către echipajele de intervenţie 282 persoane din Lupeni, Câmpul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni. Un număr de 384 anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse: Uricani - 150, Lupeni - 100, Aninoasa - 80 şi Vulcan - 54", se precizează într-o informare a Prefecturii Hunedoara, remisă AGERPRES.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie