ICT

INVESTIŢIE DE PESTE 80 MILIOANE DE LEITranselectrica va realiza linia electrică aeriană 400 kV de interconexiune Reşiţa- Pancevo

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 05 iunie 2014

Transelectrica SA a semnat contractul de execuţie pentru realizarea "Liniei Electrice Aeriană (LEA) 400 kV de interconexiune Reşiţa (România) - Pancevo (Serbia)".

În contextul dezvoltării şi îmbunătăţirii capacităţii de interconexiune între sistemele electroenergetice europene, operatorii de transport ai României şi Serbiei au semnat în noiembrie 2005 un Memorandum de Întelegere pentru construcţia unei linii electrice de 400 kV de interconexiune între cele două sisteme cu o lungime totala de 131 km, din care 63 km pe teritoriul României.

Linia Electrica Aeriană (LEA) 400 kV Reşiţa - Pancevo se va realiza în varianta dublu circuit şi va traversa pe teritoriul României 11 localităţi din judeţul Caraş-Severin: municipiul Resiţa, comunele Ezeriş, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Giudanoviţa, Grădinari, Vărădia şi Vrani.

Valoarea contractului încheiat este de 81.389.615 lei fară TVA. Realizarea acestui obiectiv de investiţie va asigura creşterea capacitatii de schimb cu Serbia şi vestul Europei şi evacuarea puterii din centralele eoliene şi amenajările hidroelectrice din zona Porţile de Fier - Reşiţa, asigurând astfel întărirea reţelei de transport pe axul de vest (Porţile de Fier-Reşiţa- Timişoara-Arad).

Linia Electrica Aeriană (LEA) 400 kV Reşiţa - Pancevo se estimează a fi pusă în funcţiune în cursul anului 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro