ICT

IOHANNIS:"România îşi doreşte o integrare mai profundă în UE"

L.B.
Ziarul BURSA #Politică / 16 septembrie 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare 20:30 Klaus Iohannis: "Chestiunea Schengen nu este rezolvată, suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv"

Chestiunea aderării României la spaţiul Schengen nu este rezolvată, dar are o evoluţie cu trend pozitiv, a afirmat astăzi preşedintele Klaus Iohannis după reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava.

"Schengen nu a fost o temă în plen, dar a fost în discuţiile informale pe care le-am avut în marginea Consiliului şi au fost discuţii foarte bune. Chestiunea Schengen nu este rezolvată, dar suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv", a declarat şeful statului.

(G.F.)

---------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, la întâlnirea informală a UE de la Bratislava se va elabora un plan care va stabili ce se va întâmpla în cadrul Uniunii în următoarele luni. Şeful statului a explicat că România urmăreşte integrarea mai profundă în Uniune prin intrarea în spaţiul Schengen şi spaţiul Euro. În acest context, Klaus Iohannis a atras atenţia că problema intrării României în spaţiul Schengen nu este rezolvată, dar a luat o "turnură pozitivă".

"Sper că vom discuta lucruri foarte importante legate de viitorul Uniunii. Iniţial, întâlnirea a fost convocată pentru a discuta despre viitorul Uniunii în lumina Brexitului, dar iată că încet, încet ajungem să discutăm despre viitorul UE pur şi simplu. Astăzi încercăm să elaborăm un aşa numit road map, să ne facem un plan cu ce se va întâmpla în lunile următoare până în martie când se serbează 60 de ani de la Tratatul de la Roma care a dus la înfiinţarea Uniunii. Vrem să avem un plan pentru UE", a spus preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Digi24.ro

De asemenea, în ceea ce priveşte interesele României în cadrul acestui summit, şeful statului a precizat că ţara noastră urmăreşte o integrare mai profundă în UE prin aderarea la Spaţiul Schengen şi în spaţiul Euro.

"Avem două puncte care reprezintă părţi esenţiale ale strategiei noastre naţionale. E vorba de integrarea mai profundă în Uniune cu cele două aspecte strategice: intrarea în Schengen şi în Euro. Cred că în ultimele luni partenerii noştri şi-au dat seama că România doar geografic este într-o margine a Uniunii. În realitate, suntem foarte bine pregătiţi. Am dovedit că putem să facem faţă fără niciun fel de problemă acestui val migraţionist. Am reuşit să ne protejăm graniţele proprii. Pe de altă parte, am reuşit să integrăm un număr de migranţi care au ajuns în România. Suntem foarte bine pregătiţi şi economic. Avansul de 5 la suta pe care l-am avut e notabil şi dovedeşte că România ştie ce vrea şi cum să facă acest lucru", a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a explicat că pe lângă Franţa, care şi-a anunţat sprijinul pentru intrarea României în spaţiul Schengen, mai sunt şi alte ţări UE care susţin demersul ţării noastre şi a nominalizat Slovacia.

"Lucrurile nu sunt niciodată simple. Este nevoie de discuţii cu mai mulţi parteneri - nu vreau să nominalizez - dar mai este de lucru. Să nu-şi imagineze cineva că problema este rezolvată. A luat o turnură pozitivă, dar până la rezolvarea ei mai este de lucru", a explicat preşedintele referitor la intrarea României în spaţiul Schengen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro