IOHANNIS:"Vom continua demersurile pentru sporirea prezenţei aliaţilor în structurile NATO de pe teritoriul României"

J.P.
Politică / 15 august 2020

"Vom continua demersurile pentru sporirea prezenţei aliaţilor în structurile NATO de pe teritoriul României"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la festivităţile de Ziua Marinei, că, în ultimii ani, România şi-a consolidat statutul de aliat şi actor regional care participă activ la asigurarea securităţii euro-atlantice şi internaţionale. Şeful statului a precizat că România va continua demersurile pentru sporirea prezenţei aliaţilor în structurile NATO de pe teritoriul ţării noastre, conform Hotnews.

"Evoluţiile din vecinătatea noastră estică şi poziţionarea la frontiera externă a Uniunii Europene şi a NATO reclamă asumarea de către ţara noastră a unui profil mai activ din punct de vedere politic, diplomatic şi economic, în procesul de consolidare a securităţii regionale. Statutul României de vector de stabilitate şi furnizor de securitate regională, care este deja o realitate, va continua să fie valorificat prin aplicarea consecventă a liniilor de politică externă asumate în ultimii ani. Regiunea Mării Negre este o zonă de interes strategic nu numai pentru România, ci şi pentru NATO şi Uniunea Europeană. De aceea, trebuie să fie un spaţiu sigur şi predictibil, aspecte esenţiale pentru securitatea naţională şi pentru cea europeană şi transatlantică. Vom continua, aşadar, demersurile pentru dezvoltarea posturii naţionale de apărare şi pentru sporirea prezenţei aliaţilor în structurile NATO de pe teritoriul României, concomitent cu creşterea eficienţei eforturilor întreprinse de statul român, astfel încât securitatea naţională să fie întărită", a afirmat Iohannis.

El a menţionat, în context, că obiectivele României la Marea Neagră rămân neschimbate: "Respectiv, consolidare în partea estică a unei zone stabile democratice şi prospere prin racordarea spaţiului Mării Negre la valorile şi procesele de cooperare europene şi euroatlantice, precum şi dinamizarea cooperări regionale cu accent pe proiecte care generează beneficii concrete pentru cetăţenii României şi ai statelor din regiune".

Totodată preşedintele i-a felicitat pe marinarii participanţi anul acesta la Exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20".

"Navele române şi personalul aferent desfăşoară periodic şi în mod constant misiuni şi exerciţii NATO, precum şi alte misiuni multinaţionale în Marea Neagră. Îi felicit pe participanţii la Exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20", recent încheiat, unul dintre cele mai mari exerciţii, precum şi pe toţi membrii echipajelor navelor militare sub pavilion românesc care au participat la misiuni şi aplicaţii împreună cu alte nave ale aliaţilor şi partenerilor noştri", a afirmat Iohannis.

Nu în ultimul rând, şeful statului i-a felicitat şi pe cei care, prin activitatea lor desfăşurată pe uscat, fac posibilă activitatea marinarilor pe fluvii, mări şi oceane.

La finalul discursului său, preşedintele le-a mulţumit marinarilor români pentru patriotismul şi profesionalismul lor.

"Prin jurământul pe care l-aţi depus, fiecare dintre voi a făcut o promisiune solemnă şi s-a angajat la o viaţă caracterizată de onoare, dar şi de sacrificiu şi privaţiuni.Vă mulţumesc pentru patriotismul şi profesionalismul vostru, precum şi pentru modul în care vă îndepliniţi misiunile, promovând astfel, peste mări şi ţări, prin conduita voastră, valorile şi spiritul româneşti. Vă doresc multă sănătate, alături de familiile dumneavoastră, şi vă doresc mult succes în activitate! Sfânta Fecioară Maria, protectoarea Marinei României, să vă ocrotească, oriunde veţi naviga cu drapelul României la catarg! La Mulţi Ani Marinei României şi Forţelor Navale! ", a conchis preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Adica si mai multe trupe de ocupatie NATO pe teritoriul Romaniei!

  Din pacate pt noi,  dupa ’89, Romania nu mai este un stat romanesc(adica nu mai apartine romanilor), fiind confiscat de o mafie formata in mare masura din slugoi, alogeni si Iude ale neamului, si care l-au pus la discretia totala a unor interese straine , oculte si demonice. Articolul 1 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.” a devenit astazi o formulare de tot rasul-amar pt noi, romanii.  Pt a respecta realitatea , Articolul 1 din Constitutie ar trebui reformulat astfel:” România este o Colonie securist-masonica  antinaţionala, cu trupe americane de ocupatie si migranti relocati aici, fara drepturi in politica interna si cea externa, iar de cand cu Pande-escrocheria si fara drepturi cetatenesti, unitara in hotie si coruptie , faramitat pe zone de interese si minoritati nationale si sexuale.”

  Vai de capul nostru ca neam! 

  1. NATO e o structură paramilitară de ocupație imperialistă care mușcă din suveranitatea și demnitatea națională a statelor mici .

   Da ,aveți dreptate , ne putem apăra singuri...

   Avem ceva pistoale carpați....

   Voi nu puteți participa la o eventuală înrolare , nu sunteți apt din punct de vedere medical.... 

   De cine ne apara cacatul asta de NATO? Nu va veni nimeni sa ocupe o tara unde 40% din populatie se caca inca in fundul gradinii tara cu cel mai inalt procent de boli caracteristice saraciei(tbc,tifos etc),cu cel mai inalt grad de abandon scolar ,ma opresc aici

   Asa se intampla cand romania are in fruntea ei un semianalfabet,care troneaza la cotroceni peste alti semianalfabeti ,din "guvernul lui".Grinda,Anisie,Turcan,Alex andru,Guran si alti alogeni din acest guvern,sunt la nivelul lui iohannis. ieri,la ziua marinei,semianalfabetul nu a putut sa cuvante trei silabe fara a citi dupa o hartie.cred ca si acel buna ziua dat militarilor,a fost scris tot pe acea hartie sa nu cumva sa uite plavanu ce sa zica.Oare ce cred militarii romani care intradevar slujesc tara si poporul si nu pe iohannis,cand vad ce analfabet este comandantul lor suprem.?ba mai mult,iohannis nu stie nici sa mearga pe drum si are nevoie de (antimergatoarea dinu) sa ii arate drumu sa nu cumva sa se rataceasca.Iata romani cine va conduce,dati iama la voturi si votatii in proportie de 99,9%,agramatii din " guvernu lui" care o sa va aduca IN SAPA DE LEMN. SUCCESURI,dobitocilor care ii vor vota.!

   Da , ce bune erau fetele noastre , de la școala din videle : veorica , carmen , dar și din alte zone ca : sevil , olguța , plumb , sau primărița noastră bățoasa de la capitală...

   Chiar nu putem făra ele... 

  De frică Putin cu Tezaurul în cârcă a trecut Nistru...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro