Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele Donald Trump

A.P.
Internaţional /

Donald Trump

Donald Trump

Un procuror iranian a declarat că Iranul a emis un mandat de arestare pe care îl va preda la Interpol, pe numele de Donald Trump, pentru rolul său în asasinarea unui comandant militar la începutul acestui an, scrie The Independent.

Procurorul din Teheran, Ali Alghasimehr, a declarat că mandatul îi acuză pe Donald Trump şi pe alţi 35 de oameni că au fost implicaţi în atacul cu dronă de pe 3 Ianuarie, în care generalul Qasserm Soleimani, comandantul operaţiunilor clandestine ale forţelor paramilitare iraniene, a murit.

Procurorul a declarant la IRNA: "36 de oameni au luat parte la asasinarea lui Hajj Qassem, şi printre ei fac parte oficiali militari ai SUA şi ai altor guverne, de aceea mandatul Interpol trebuie să aibe cod roşu".

Cu toate acestea, sunt puţine şanse ca Interpolul sau altă agenţie de aplicare a legii să se ocupe de acest mandat, scrie The Independent.

Cascadoria autorităţilor iraniene serveşte mai mult pentru a atrage atenţia de la eşecurile guvernului.

Econoimia ţării este afectată de sancţiunile severe ale SUA care constrâng abilitatea Iranului de a face afaceri cu alte ţări, dar şi de efectele coronavirusului. Produsul intern brut a scăzut drastic în această ţară. Preşedintele ţării, Hassan Rouhani, a sfidat sfatul experţilor medicali şi a lăsat afacerile să se redeschidă, în plină pandemie. Acest lucru a provocat un nou val de îmbolnăviri să ia amploare.

După ce decesele au scăzut la o medie de 34 într-o zi în luna Mai, sâmbăta trecută au fost raportate 144 de decese provocate de coronavirus, în Iran.

Pentru preşedintele Trump, mandatul apare în timp ce metodele sale de administrare ale pandemiei şi discuţiile rasiale din ultimul timp l-au făcut nepopular în SUA, dar şi peste graniţe.

Un raport publicat luni de Consiliul European al Afacerilor Externe arată cum percepţiie despre Trump în ţările europene s-au înrăutăţit considerabil.

În plus, Domnul Algasimehr nu a specificat cine sunt celelalte 35 de persoane din raportul predat Interpolului. Compania cu sediul la Lyon, Franţa, nu a comentat încă asupra acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie