Irlanda nu va bloca o posibilă amânare a Brexitului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Irlanda nu va bloca o posibilă amânare a Brexitului

Autorităţile din Irlanda au declarat, ieri, că nu vor bloca o posibilă solicitare din partea Londrei de amânare a ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit), după ce un cotidian a informat că oficialii Regatului Unit şi cei europeni au luat în discuţie eventualitatea extenderii procesului de "divorţ" de blocul comunitar.

"Din perspectiva Irlandei, dacă o asemenea solicitare va fi lansată, nu vom sta în calea sa", a declarat minis­trul de Externe de la Dublin, Simon Coveney.

Potrivit Daily Telegraph, unele surse europene spun că aspecte legate de o eventuală amânare a Brexitului au fost abordate de reprezentanţi ai Londrei însărcinaţi "să tatoneze terenul", în contextul în care acordul de Brexit negociat de premierul Theresa May este contestat atât de opoziţia laburis­tă, cât şi de numeroşi membri ai majorităţii sale conservatoare.

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, a dezminţit însă informaţia, declarând că Londra nu va cere extinerea perioadei divorţului de UE. Şi ministrul german de Externe, Heiko Maas, a afirmat că nu este momentul pentru astfel de discuţii.

Conform planului actual, calendarul Brexitului prevede ieşirea regatului din Uniune la data de 29 martie. Camera Comunelor de la Londra urmează să se pronunţe în 15 ianuarie asupra acordului de Brexit negociat cu Bruxelles-ul.

Totuşi, viitorul Brexitului este incert, în condiţiile în care opţiunile variază de la o ieşire dezordonată la un nou referendum întrucât, potrivit aşteptărilor, parlamentarii britanici vor respinge acordul când îşi vor exprima votul, în 15 ianuarie.

Theresa May a respins în repetate rânduri amânarea Brexitului, însă a avertizat parlamentarii că dacă resping acordul, Brexitul ar putea fi amânat sau Marea Britanie ar putea ieşi din bloc fără un acord.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS