Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Japonezii, interesaţi de infrastructură şi proiectele noastre energetice

C.P.
Companii #Energie /

JBIC ne-ar putea finanţa avantajos investiţiile

Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Ion Ariton, s-a întâlnit, ieri, cu o E.S Nasuo Amemya, ambasadorul Ambasadei Japoniei în România. Reprezentantul Japoniei în România a prezentat succint proiectele realizate de firmele nipone în România, în cadrul unor programe finanţate în sistem ODA (Official Development Assistance - Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare): Terminalul de containere din portul Constanţa Sud, dezvoltarea infrastructurii rutiere în zona DN 7, modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti - Constanţa, instalaţia de desulfurizare din cadrul Centralei termo-electrice de la Turceni şi proiectul de conectare rapidă a Aeroportului Internaţional Henri Coandă de centrul oraşului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, în cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile de cooperare în domeniul infrastructurii, teză lansată cu ocazia vizitei oficiale de lucru în Japonia a Preşedintelui Traian Băsescu (9 - 11 martie 2010). Domnul Nasuo Amemya a afirmat că Japonia "doreşte dezvoltarea cooperării economice româno - nipone ca un exemplu de relaţie bilaterală între parteneri egali.

Ambasadorul Amemya a prezentat noua schemă de finanţare prin care JBIC (Japan Bank for International Cooperation - Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţională) poate finanţa până la 60 % din valoarea unor proiecte complexe realizate de companii japoneze. De această structură favorizantă de susţinere financiară pot beneficia proiecte de interes pentru România din domeniile: energie regenerabilă, reducerea emisiilor centralelor termoelectrice care utilizează ca resursă cărbunele, energie nucleară, cabluri electrice marine, transport feroviar de mare viteză, aviaţie, automobile electrice, reciclarea materialelor şi managementul resurselor de apă.

Ministrul Ion Ariton a apreciat că propunerea niponă probează bunele relaţii dintre cele două ţări şi a încurajat utilizarea schemei de finanţare propusă de partea japoneză pentru proiectele de infrastructură ce urmează a fi realizate în România, în viitor, în sistem de parteneriat public-privat. În perioada imediat următoare, autorităţile române vor pune la dispoziţia Ambasadei Japoniei în România o listă de proiecte ce va constitui baza discuţiilor viitoare pe acestă temă între cele două părţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imi plac japonezii pt ca sunt seriosi si foarte muncitori. Doresc sa inceapa proiectele cat mai repede.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie