Jianu: "Întreprinderile mici şi mijlocii din România consideră că transformarea verde şi cea digitală sunt scumpe"

T.B.
Macroeconomie / 28 noiembrie 2023

Jianu: "Întreprinderile mici şi mijlocii din România consideră că transformarea verde şi cea digitală sunt scumpe"

Întreprinderile mici şi mijlocii din România încă se luptă cu transformarea verde şi cu transformarea digitală, pe care le consideră ca fiind scumpe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, conform agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, "Cred că trebuie să găsim împreună proiectul european şi ce comunicăm generaţiilor următoare. Mă bucur să văd că începem împreună să jucăm rolul unui stat major al Uniunii Europene, nu numai prin ceea ce înseamnă economia la nivel european, fiind a 17-a ţară ca şi dezvoltare economică, dar în top 3 în ceea ce înseamnă evoluţia în ultimii 30 de ani şi probabil că această evoluţie va continua. În ceea ce priveşte Politica de de Coeziune, digitalizarea şi transformarea verde, trebuie să plecăm de la nişte realităţi. Întreprinderile mici şi mijlocii încă se luptă cu ceea ce înseamnă transformarea verde, dar şi cu transformarea digitală şi consideră aceste transformări ca fiind scumpe. Companiile, în continuare, îşi folosesc propriile resurse care sunt limitate şi care trebuie compensate de fonduri europene adecvate care să ajungă la aceste companii. În medie, o microîntreprindere în România are 2,6 angajaţi. Asta înseamnă că politicile, atât politicile naţionale, cât şi politicile europene, trebuie să fie unele adecvate. Dacă în continuare vom adăuga în ceea ce înseamnă birocraţia asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, sentimentul de încredere va scădea", a susţinut Jianu.

În viziunea preşedintelui CNIPMMR, elementul comun care poate ajuta cu adevărat IMM-urile este simplificarea birocraţiei, transmite agerpres:"Cred că elementul comun va fi acela al simplificării, al unei educaţii adecvate. Acolo unde procesul educaţional este unul de înaltă ţinută, cum ar fi în Cluj-Napoca, unde avem universitate, unde avem specializări inteligente, investiţiile sunt mult mai adecvate şi mai consistente. În celelalte judeţe, însă, aceste proiecte de educaţie tind să fie slăbite. Nu în ultimul rând, considerăm digitalizarea ca un proces la care cu toţii trebuie să aderăm. Instrumentele trebuie să fie adecvate. Noi am propus în România o politică de vouchere de digitalizare care să ajungă la zeci de mii, sute de mii de întreprinderi mici şi mijlocii", subliniat şeful CNIPMMR

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor organizează, marţi, la Palatul Parlamentului, conferinţa cu tema "Transformarea verde şi digitală finanţată din fonduri europene", relatează sursa citată. Evenimentul este realizat în colaborare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) şi cu Grupul S&D din Parlamentul European, reprezentat de către vicepreşedinta Rovana Plumb, informează agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb