Abonament gratuit

Jingye Group negociază achiziţia British Steel

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Jingye Group negociază achiziţia British Steel

Jingye Group din China poartă negocieri pentru achiziţia British Steel într-o afacere estimată la circa 70 de milioane de lire sterline (90 de milioane de dolari), tranzacţie care ar salva mii de locuri de muncă în Regatul Unit, conform Reuters.

Anterior, BBC informa că afacerea este iminentă, însă Reuters a menţionat că acordul nu a fost finalizat deocamdată.

Un purtător de cuvânt al Jingye Group a declarat că nu este clară valoarea acordului şi nu este sigur că vor fi anunţate detalii săptămâna aceasta.

La rândul său, Gareth Stace, director general al grupului de lobby industrial UK Steel, a spus că afacerea nu este finalizată. Acesta a precizat: "Aş fi surprins dacă nu se va finaliza, dar deocamdată nu este o afacere încheiată".

British Steel se află în lichidare din luna mai, după ce Greybull Capital, care l-a preluat pe o liră de la Tata Steel în urmă cu trei ani, nu a reuşit să obţină finanţare ca să continue operaţiunile producătorului britanic de oţel.

În august, fondul turc de pensii OYAK a anunţat că a ajuns la un acord provizoriu de preluare a British Steel, însă afacerea nu a fost finalizată.

Lichidarea British Steel pune în pericol 5.000 de locuri de muncă la uzinele din Scunthorpe şi Teesside, şi ameninţă alte 20.000 de posturi din lanţul de aprovizionare. Cele două unităţi realizează o treime din producţia britanică de oţel.

Jingye, companie înfiinţată în 1994, are 23.500 de angajaţi, produce oţel, dar are şi afaceri în industria hotelieră, chimică, turism şi sectorul imobiliar.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie