Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

JLL:Cererea de spaţii industriale s-a dublat în prima jumătate a anului

D.D.
Companii #Construcţii /

Costin Bănică

Costin Bănică

Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat 240.700 de metri pătraţi, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 100.800 de metri pătraţi, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Bucureştiul a atras cea mai mare parte din cererea de spaţii industriale şi logistice din ţară, respectiv 43% (aproximativ 103.600 metri pătraţi), acesta fiind urmat de Slatina (62.000 metri pătraţi), Oradea (34.000 metri pătraţi) şi Timişoara, cu aproape 22.300 de metri pătraţi tranzacţionaţi.

JLL a înregistrat în primul semestru o cotă de piaţă de aproape 30% din volumul tranzacţiilor de închiriere de spaţii industriale şi logistice intermediate de consultanţii imobiliari.

Având în vedere evoluţiile din prima jumătate a anului, aşteptările JLL privind cererea din 2019 sunt optimiste, astfel că ne aşteptăm la un volum de tranzacţii comparabil cu cel înregistrat în ultimii 3 ani, în jurul a 500.000 metri pătraţi/an.

"Trebuie să ţinem cont însă de două aspecte. Primul este acela că piaţa industrială a raportat în ultimii trei ani o cerere record, mai ales pe fondul extinderii retailerilor şi a logisticienilor. Al doilea element îl reprezintă faptul că majoritatea companiilor care furnizează servicii logistice şi-au consolidat deja operaţiunile pentru a răspunde volumului crescut de mărfuri generat de ascensiunea consumului din ultimii ani", a declarat Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS