JP MORGAN:"Acţiunile - posibil să fie aproape de minim, pe fondul programelor de răscumpărare ale companiilor"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 mai 2022

"Acţiunile - posibil să fie aproape de minim, pe fondul programelor de răscumpărare ale companiilor"

Marko Kolanovic: "Companiile din S&P 500 au anunţat răscumpărări de 429 miliarde dolari până acum în acest an, sumă mai mare decât cea anunţată în aceeaşi perioadă în anii 2019 şi 2021"

Piaţa acţiunilor din Statele Unite poate fi aproape minim, datorită programelor de răscumpărare ale companiilor, a scris echipa de la JP Morgan într-o notă, conform Business Insider.

Potrivit băncii, răscumpărările de acţiuni realizate de companii au crescut considerabil în ultima perioadă, iar până acum în acest an a fost anunţat un număr record de programe. Conform estimărilor JP Morgan, în ultimul puseu de vânzare a pieţei americane, răscumpărările corporaţiilor americane au fost de trei-patru ori mai mari decât trendul pe termen lung. De asemenea, companiile din indicele S&P 500 au anunţat răscumpărări în valoare de 429 miliarde de dolari până acum în acest an, sumă mai mare decât cea anunţată în aceeaşi perioadă în anii 2019 şi 2021, potrivit lui Marko Kolanovic, de la grupul financiar american.

În primul trimestru al anului, valoarea răscumpărărilor a crescut cu 45% faţă de primul trimestru al anului trecut şi cu 3% comprativ cu ultimele trei luni ale lui 2021. O mare parte din această creştere s-a manifestat în sectoarele tehnologiei, financiar şi medical, cu răscumpărări de acţiuni ce au totalizat 62 de miliarde de dolari, 49 de miliarde de dolari şi 39 de miliarde de dolari.

De asemenea, companiile energetice ce beneficiază de preţurile mai mari ale petrolului şi-au intensificat semnificativ răscumpărările, în primul trimestru valoarea acţiunilor proprii achiziţionate de emitenţii din acest sector ridicându-se la 9,5 miliarde de dolari, comparativ cu doar 500 milioane de dolari, în primul trimestru al anului 2021.

Conform băncii americane, răscumpărările de acţiuni ar trebui să rămână ridicate în următoarele câteva săptămâni, pe măsură ce mai multe companii ies din perioada interzisă tranzacţionării după raportările financiare trimestriale, mai scrie Business Insider.

Mai mult decât atât, JPMorgan crede că probabil răscumpărările vor continua pe perioade mai îndelungate, în condiţiile în care companiile încă au fluxuri de numerar puternice şi marje sănătoase. De asemenea, banca americană crede că reechilibrările portofoliilor de la finele lunii vor adăuga între 1% şi 3% la performanţa acţiunilor în cursul săptămânii următoare, pe măsură ce fondurile de pensii vând obligaţiuni şi cumpără acţiuni.

Acest lucru, combinat cu cel mai negativ sentiment al investitorilor de la Marea Criză Financiară din martie 2009 laolaltă cu răscumpărările masive ale companiilor, conferă echipei de la JPMorgan convingerea că un minim al pieţei acţiunilor este aproape, dacă nu cumva a fost deja atins, potrivit Business Insider.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rascumpararea de actiuni este un fel de manipulare a pietei libere. De fapt, acesta" piata libera" este doar un concept ce se aplica din ce in ce mai putin.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro