ZIARUL BURSA

01 decembrie
Industria de apărare - vulnerabilitatea României în actualul context geo-strategic

Industria de apărare - vulnerabilitatea României în actualul context geo-strategic

George MarinescuCompanii / 27 mai

Războiul din Ucraina a găsit o industrie de apărare slabă în ţara noastră, cu probleme imense în cadrul companiilor cu capital majoritar de stat şi cu încercări timide ale sectorului privat din acest domeniu de activitate de a face faţă contractelor pe care le au cu partenerii externi. Managementul defectuos din cadrul companiilor de stat, dezinteresul politicienilor, de-a lungul ultimilor 30 de ani, pentru dezvoltarea industriei de apărare, lipsa retehnologizării şi neclaritatea unor clauze de offset din contractele încheiate cu partenerii străini constituie principalele cauze care au dus la starea deplorabilă în care se află mai multe unităţi de producţie din domeniu, au arătat participanţii la videconferinţa organizată de ziarul BURSA sub titlul "Consecinţele economice ale războiului".

Banca Rusiei taie dobânda-cheie la 11%, de la 14%

Banca Rusiei taie dobânda-cheie la 11%, de la 14%

V.R.Bănci-Asigurări / 27 mai

Instituţia anunţă că vor urma alte reduceri 

Banca Centrală a Rusiei a decis ieri, într-o şedinţă extraordinară, o nouă reducere semnificativă a dobânzii de bază, de la 14% la 11%, şi a anunţat că "se menţin deschise perspectivele unor noi tăieri la viitoarele reuniuni de politică monetară", transmite Reuters.

Decuplarea Rusiei

Cornel CodiţăEditorial / 27 mai

Cornel Codiţă

Totul a început cu întrebarea dacă, în Rusia, putinismul va supravieţui sau nu lui Vladimir Putin. Pînă de curînd, balanţa argumentelor pro şi contra părea nehotărîtă.

General de armată (5 *, ret.) Marc Watin-Augouard, Fondator al CIF

Securitatea cibernetică - o condiţie sine qua non pentru "deceniul digital" ale UE

General de armată (5 *, ret.) Marc Watin-Augouard, Fondator al CIFCompanii / 27 mai

Transformarea digitală a fost mult timp neglijată de guverne, cu excepţia Statelor Unite, care au înţeles de la început care este miza. Pentru toate celelalte, implicarea sectorului privat a fost cu atât mai potrivită cu cât finanţarea implementării reţelelor depăşea limitele resurselor publice. Această retragere relativă nu mai este cazul, deoarece spaţiul cibernetic a devenit o zonă de concurenţă, confruntare şi chiar conflict.

Banca Centrală a Turciei refuză să crească dobânzile

Banca Centrală a Turciei refuză să crească dobânzile

Bănci-Asigurări / 27 mai

Banca Centrală a Turciei a decis ieri să menţină nemodificată dobânda de politică monetară, pentru a cincea lună consecutiv, refuzând să majoreze costul creditului chiar dacă inflaţia a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani şi războiul din Ucraina riscă să o majoreze şi mai mult, transmite AFP.

"România este una dintre puţinele ţări europene în care rata fumatului este în creştere"

DRAGOŞ BUCURENCI, DIRECTOR EXTERNAL AFFAIRS, PHILIP MORRIS ROMÂNIA:"România este una dintre puţinele ţări europene în care rata fumatului este în creştere"

M.G.Companii / 27 mai

"Produsele din tutun şi cu nicotină ar trebui taxate în funcţie de riscurile la care acestea îi expun pe consumatori. Ţigaretele combustibile, fiind cele mai utilizate produse şi reprezentând totodată cea mai dăunătoare formă de consum a nicotinei, ar trebui să fie impozitate cu cel mai ridicat nivel şi semnificativ peste produsele inovatoare, care nu implică arderea tutunului. Creşterea taxelor la produsele din tutun încălzit ar descuraja fumătorii români de ţigarete să treacă la alternativele pe care ştiinţa le-a dovedit ca fiind mai bune", spune Dragoş Bucurenci  

"Acţiunile - posibil să fie aproape de minim, pe fondul programelor de răscumpărare ale companiilor"

JP MORGAN:"Acţiunile - posibil să fie aproape de minim, pe fondul programelor de răscumpărare ale companiilor"

A.I.Piaţa de Capital / 27 mai

Marko Kolanovic: "Companiile din S&P 500 au anunţat răscumpărări de 429 miliarde dolari până acum în acest an, sumă mai mare decât cea anunţată în aceeaşi perioadă în anii 2019 şi 2021" 

Piaţa acţiunilor din Statele Unite poate fi aproape minim, datorită programelor de răscumpărare ale companiilor, a scris echipa de la JP Morgan într-o notă, conform Business Insider.

Ediţia din 01.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 27 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 27 mai 2022

Macroeconomie / 27 mai

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2022, până la 12,2%, de la 9,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,6% în luna anterioară.

Indicii fac un pas în faţă

BVBIndicii fac un pas în faţă

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 mai

Tranzacţii de numai 42 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu dinamica pieţelor europene.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo