Kelemen Hunor şi ministrul de Externe al Ungariei, la manifestările organizate de UDMR la Oradea pe 15 Martie

R.S.
Miscellanea / 14 martie

Kelemen Hunor şi ministrul de Externe al Ungariei, la manifestările organizate de UDMR la Oradea pe 15 Martie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, vor participa mâine la manifestările pregătite de UDMR Bihor la Oradea pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată anual pe 15 martie, potrivit Agerpres.

"Domnul preşedinte Kelemen Hunor şi domnul ministru Szijjarto Peter vor fi vineri la Oradea. De asemenea aşteptăm şi prezenţa şefului cancelariei primului ministru, Alexandru Mihai Ghigiu", a declarat astăz preşedintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabo Ödön, conform Agerpres.

Ca în fiecare an, comunitatea maghiară din municipiu serbează, la 15 martie, începutul Revoluţiei din 1848-1849. Programul a fost stabilit de filiala judeţeană a partidului împreună cu bisericile tradiţionale, organizaţii de tineret, instituţii culturale şi de învăţământ, informează Agerpres.

Potrivit informării semnate de Szabo Ödön, manifestările vor începe la ora 11:00 cu o depunere de coroane la Monumentul din Episcopia Bihor, pentru ca de la ora 12:00 să fie depuse coroane şi la mormintele revoluţionarilor din 1848-1849 din turnul Bisericii Reformate Rogerius, notează Agerpres.

De la ora 14:00 vor fi amplasate coroane şi la mormântul eroului martir polonez Kazimir Rulikowski din Cimitirul Municipal Oradea. De la ora 14:40 ceremoniile vor continua cu depunerea de coroane la bustul revoluţionarului român Nicolae Bălcescu din parcul ce-i poartă numele, iar de la ora 15:30 la bustul poetului revoluţionar Petõfi Sandor din parcul cu acelaşi nume, relatează Agerpres.

De la ora 18:30 va avea loc o festivitate cu ansambluri populare maghiare din Bihor, iar de la ora 19 la statuia Szacsvay Imre din Parcul Libertăţii se vor transmite mesajele premierilor României şi Ungariei, se vor ţine discursuri de către personalităţi locale şi se vor depune şi aici coroane. Potrivit deputatului Szabo Ödön, invitaţii speciali ai manifestărilor vor fi prezenţi la acest moment din program, la întrunirea din jurul statuii eroului paşoptist Szacsvay Imre fiind aşteptaţi între 3.000 şi 5.000 de etnici maghiari, scrie sursa citată.

Festivităţile de la statuia lui Szacsvay Imre vor fi urmate, ca în fiecare an, de un marş festiv cu făclii prin centrul oraşului, la care vor participa membrii comunităţii orădene, precizează sursa menţionată.

Comisia tehnică pe probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a aprobat ieri instituirea de restricţii de circulaţie vineri seara, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a festivităţilor prilejuite de Ziua maghiarilor de pretutindeni, conform Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Intalnire normala,

    ca si intre Maia Sandu si sefimea de la Bucuresti 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb