LA NIVELUL ŢĂRII NOASTRE,Vânzările retail de motorină MOL, în creştere

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 6 august 2018

Grupul MOL a realizat un profit operaţional de 1,3 miliarde dolari în prima jumătate a anului, similar celui din 2017

Vânzările retail de carburanţi ale grupului maghiar MOL în ţara noastră au fost stabile în primul semestru din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, potrivit anunţului făcut de grup vineri. Acesta a precizat că vânzările retail în volume de benzină au scăzut cu 1%, în timp ce volumele de motorină au crescut cu aproximativ 2% faţă de anul trecut.

Grupul MOL a anunţat, vineri, că rezultatul EBITDA s-a menţinut, în primele şase luni din 2018, la nivelul din 2017 - de 1,3 miliarde de dolari, prin urmare compania şi-a actualizat ţinta pentru anul acesta la 2,4 miliarde dolari (de la aproximativ 2,2 miliarde dolari).

Rezultatul EBITDA pe segmentul Upstream s-a ridicat la 612 milioane dolari în primele şase luni, cu 37% mai mare decât anul trecut, datorită creşterii preţurilor petrolului şi gazelor. Producţia zilnică medie de hidrocarburi a fost relativ stabilă în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, situându-se la 110 mii de barili echivalent petrol pe zi (BEP). Volumele mai mici din Ungaria, Croaţia şi Rusia au fost compensate de o producţie mai mare în Marea Britanie, potrivit grupului maghiar.

Ratele de producţie din zona Catcher s-au stabilizat la peste 60 de mii BEP (valoare brută) în luna mai, ca urmare a demarării exportului de gaze (MOL deţine o cotă neexploatată de 20% în zona Catcher).

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) al segmentului Downstream a fost de 492 milioane dolari în prima jumătate a anului 2018, cu 24% mai puţin decât anul trecut, pornind de la o bază foarte ridicată, afectat în principal de evoluţii macro nefavorabile. Marja integrată pe segmentul de produse petrochimice a scăzut cu mai bine de 150 euro/tonă şi marja pe segmentul de rafinare s-a redus cu 1,1 dolari pe baril.

Segmentul Consumer Services a atins rezultate record, încheind primele şase luni ale anului cu un rezultat EBITDA de 192 milioane dolari, cu 28% mai mult faţă de anul anterior. Creşterea s-a datorat unei combinaţii între marjele mai mari pe segmentul non-fuel şi o creştere solidă a vânzărilor de combustibili determinată de consumul mai ridicat de carburanţi din ECE. Marja pe segmentul non-fuel a continuat să crească într-un ritm mai susţinut decât marja la carburanţi, atingând o cotă de 27% din marja totală, cu 24% mai mult decât anul precedent.

Segmentul Gas Midstream a obţinut un rezultat EBIDTA de 116 milioane dolari în prima jumătate a anului, cu 8% mai mare faţă de anul trecut.

Zsolt Hernadi, preşedintele grupului MOL, a comentat rezultatele: "Modelul de afaceri rezistent, integrat, şi-a dovedit din nou eficienţa într-un mediu extern aflat în continuă schimbare, ceea ce ne-a permis să actualizăm valoarea orientativă a rezultatului operaţional pentru anul 2018 (Clean CCS EBITDA) la aproximativ 2,4 miliarde dolari. Grupul MOL a obţinut rezultate solide în prima jumătate a anului 2018, menţinându-şi astfel profitabilitatea la nivelul de 1,3 miliarde EBITDA de anul trecut, în contextul creşterii preţurilor petrolului şi al scăderii marjelor pe segmentul Downstream".

Oficialul companiei a mai adăugat că MOL continuă "în forţă" implementarea strategiei transformaţionale 2030, care a înregistrat până acum progrese majore.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7191
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1701
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7415
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.1602

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb