LA NOUĂ LUNI, Oltchim a obţinut un profit net de 16,15 milioane de lei

I.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2016

Oltchim a obţinut un profit net de 16,15 milioane de lei

Profitul net al combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost de 16,15 milioane de lei, în primele nouă luni din 2016, faţă de pierderea de 15,76 milioane lei înregistrată în perioada similară a anului precedent, potrivit unui raport trimis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania precizează: "Oltchim SA a înregistrat în perioada ianuarie - septembrie 2016 cele mai bune rezultate din activitatea curentă de la intrarea în procedura insolvenţei (fără a lua în considerare influenţa în anul 2015 a profitului scriptic determinat de anularea datoriilor conform planului de reorganizare) realizând profit, spre deosebire de perioadele anterioare când a fost înregistrată pierdere".

În perioada ianuarie - septembrie 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 555 milioane de lei (123,7 milioane de euro), în scădere de la 570,54 milioane de lei.

Profitul brut raportat a fost de 22 milioane de lei (4,9 milioane de euro).

Societatea a obţinut un profit brut de 34,1 milioane lei, din activitatea instalaţiilor care funcţioneazădar a raportat o pierdere de 11,8 milioane lei, determinată de cheltuielile de conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe Platformele de la Bradu (8,6 milioane lei) şi de la Vâlcea (3,2 milioane lei).

Rezultatele companiei au fost determinate de creşterea vânzărilor cantitative la toate grupele de produse fabricate, precum şi de continuarea lucrărilor de modernizare şi reparaţii capitale cu efect direct atât în creşterea cantităţilor fabricate, cât şi în privinţa îmbunătăţirii calităţii produselor.

Oltchim precizează: "Cu toate că societatea a crescut cantităţile de produse finite comercializate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri este mai mică la 9 luni din cauza scăderii preţurilor de vânzare la produsele petrochimice pe pieţele internaţionale. Oltchim SA realizează 74% din cifra de afaceri pe piaţa intracomunitară şi la export, iar evoluţia preţurilor de vânzare a fost determinată de scăderea preţului petrolului".

Vânzările la export şi pe piaţa intracomunitară, în primele nouă luni din 2016, au fost de 91 milioane euro. Importurile şi achiziţiile intracomunitare, în valoare de numai 18 milioane euro, au determinat o balanţă externă pozitivă a societăţii de 73 milioane euro, mai susţine Oltchim.

Valorificarea de către societate a majorităţii producţiei la export şi pe piaţa intracomunitară a determinat obţinerea, în trimestrul al treilea din 2016, de rezultate în scădere, influenţate fiind şi de perioada de vacanţă de pe pieţele externe.

Cu toate acestea, în trimestrul III, indicatorul financiar EBITDA a fost pozitiv, în valoare de 13 milioane lei.

Compania a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după privatizarea eşuată cu Dan Diaconescu din 2012.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. O societate de mare succes pana la vanzarea rafinariei Arpechim catre Petrom !

  Statul roman ,actionar majoritar la OLTCHIM , s-a faultat singur. 

  O actiune ,care faciliteaza expansiunea societatii germane BASF. 

  Depinde de ancheta CE,desi am vazut ca au scos cele 1.2 miliarde.

  1. Cat a fos jefuita si cu toate acestea mai sufla OLT...

   o da fie extrem de simpatica darea din umeri a domnului Serban Toader la intrebarea cum a reusit o lucratoare a domniei Sale prim simpla traducere din Romana in engleza sa mareasca pierderile cu 980 milioane RON in anul 2008.Cel mai simpatic Este faptul ca UE a folosit in cazul 28 per 2009 suma de 1367 milioane RON pierderi acumulate, desi ele in realitate conform versiunii originale a raportului financiar erau de numai 473 milioane RON, asa cum de observa din Nota 38 a raportului financiar, atat in engleza cat si in Romana. Singura intrebare care se pune este daca maestrul Toader isi depune cererea pentru demisie cu 15 noiembrie sau asteapta ziua Nationala sa treaca pe sub Arcul de Triumf pentru serviciile aduse patriei...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb