Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

LA NOUĂ LUNIProfitul net al Vienna Insurance Group a crescut cu 9,5%, la 226,5 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Vienna Insurance Group raportează rezultate în creştere, în primele trei trimestre din 2019. Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, a menţionat: "Cifrele noastre cheie aferente anului 2019 indică îmbunătăţiri după primele nouă luni, iar tendinţa de creştere începută în 2016 continuă. Suntem foarte încrezători cu privire la atingerea obiectivelor noastre pentru 2019, respectiv prime brute subscrise de 9,9 miliarde euro şi profit (înainte de impozitare) în intervalul 500-520 milioane de euro".

Volumul total al primelor a crescut cu 6,7%, la 7,851 miliarde euro, în primele trei trimestre din 2019. Toate liniile de business au înregistrat creşteri ale primelor. VIG a reuşit să obţină creşteri de două cifre pe asigurări de sănătate (+11,2%) şi asigurări de proprietăţi (+10,1%). Cei mai mari contributori la creşterea primelor au fost pieţele din Polonia (+165 milioane de euro), Austria (+ 110 milioane de euro) şi Ţările Baltice (+91 milioane de euro). Pieţele ECE au contribuit cu peste 9% la creşterea primelor, sau aproximativ 5% ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Ţările Baltice şi Bosnia-Herţegovina).

Profitul înainte de impozitare a fost de 376,2 milioane de euro, în creştere cu 6,8% faţă de primele trei trimestre din 2018.

Rezultatul a fost pozitiv pe toate pieţele, iar cele mai mari creşteri de profit au fost înregistrate în Polonia, Austria şi Bulgaria.

Profitul Grupului după impozitare şi plata intereselor minoritare (profitul net) a crescut cu 9,5%, la 226,5 milioane de euro.

Rata combinată s-a situat la 96,4%, fiind cu doar 0,1 puncte procentuale peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior (96,3%), din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Bulgaria, Ţările Baltice şi segmentul Alte pieţe din ECE au înregistrat îmbunătăţiri semnificative ale ratei combinate pe segmentul asigurărilor generale. Scăderile în ceea ce priveşte rata combinată au fost determinate în principal de măsurile pe segmentul auto adoptate în Ucraina şi Serbia şi cele pe segmentul de proprietăţi adoptate în Croaţia. Cu toate că rata combinată s-a îmbunătăţit semnificativ şi în România (-3,1 puncte procentuale) datorită măsurilor din segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto, nivelul acesteia rămâne peste 100%.

Rezultatul financiar, incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă, a fost de 627 milioane de euro în primele trei trimestre din 2019, o scădere cu 21,2% faţă de anul anterior. Scăderea anuală a rezultatului financiar a fost cauzată în primul rând de reducerea câştigurilor din investiţii şi de efecte nerecurente rezultate din vânzarea activelor imobiliare în 2018.

Investiţiile Grupului, incluzând numerarul şi echivalentele de numerar, însumau 35,8 miliarde de euro la 30 septembrie 2019. Acestea au scăzut cu 4,8% faţă de 31 decembrie 2018, în principal ca efect al schimbării metodologiei de consolidare a societăţilor non-profit de la 1 august 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie