LIGIA DECA, CONSILIER PREZIDENŢIAL:"Ţara noastră trece printr-un boom al construcţiilor de diferite tipuri"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 ianuarie 2020

 Ligia Deca, sursa foto: presidency.ro

Ligia Deca, sursa foto: presidency.ro

Ţara noastră trece printr-un boom al construcţiilor de diferite tipuri, iar opinia publică îşi doreşte o ţară ca afară şi din perspectiva spaţiului construit, a afirmat consilierul prezidenţial Ligia Deca, în cadrul celei de-a patra ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare, organizată, ieri, de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) şi Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

Domnia sa a declarat: "Ca inginer, mă bucur că tradiţia premiilor de excelenţă acordate de către UTCB în colaborare cu FPSC a ajuns la cea de-a patra ediţie. Este clar că România trece, şi a mai trecut, printr-un boom al construcţiilor de diferite tipuri care transformă, atât orasele, cât şi suburbiile şi chiar şi infrastructura pe care o folosim, chiar dacă nu într-un ritm atât de rapid pe cât ne-am dori. În ultima vreme, am asistat la tot felul de discuţii, mai ales în ceea ce priveşte Capitala, şi fie că vorbim de riscuri seismice, fie că vorbim despre densificare sau de problema ansamblurilor rezidenţiale autocentrice ori de poluare, este clar că opinia publică îşi doreşte o ţară ca afară şi din perspectiva spaţiului construit, iar acest lucru nu se poate realiza fără să dăm importanţa cuvenită celor care au ştiinţa, pasiunea şi aplecarea asupra reflecţiei în acest domeniu".

În condiţiile în care tot mai mulţi dintre alegători îşi doresc un mediu urban de calitate, rolul inginerilor în construcţii, al urbaniştilor şi al arhitecţilor este tot mai important, a conchis doamna Deca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro